Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

H Τουρκία θα αγοράσει επιπλέον 24 stealth μαχητικά F-35: Τι αλλαγές φέρνουν στην ισορροπία ισχύος στο Αιγαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για f-35 stealth

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει λάβει «πράσινο φως» για την αγορά 24 επιπλέον μαχητικών F-35 της Lockheed Martin, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο A Haber την Τρίτη.
Η Υπογραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να παραγγείλει μια δεύτερη δόση αεροσκαφών. Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι με γνώση επί του θέματος, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσαν στο Reuters πως αυτή θα αποτελείται από 24 αεροπλάνα.
Η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τα πρώτα της F-35 το 2018. Σύμφωνα με την υπογραμματεία, οι επόμενες παραλαβές αναμένονται το 2021 και το 2022.
Η Lockheed κατασκευάζει τρεις παραλλαγές του F-35 για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και 10 χώρες οι οποίες σκοπεύουν να αποκτήσουν το αεροσκάφος: Τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Εκπρόσωπος της εταιρείας έχει δηλώσει πως «την τιμά» η δέσμευση της Τουρκίας στο πρόγραμμα. Σημειώνεται πως το αμερικανικό κομμάτι του συνολικού προγράμματος αναμένεται να αγγίξει κόστος ύψους 379 δισ. δολαρίων. Συνολικά, 3.000 αεροσκάφη του τύπου αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία ανά τον κόσμο μέσα στα επόμενα έτη.

Η Τουρκία είχε κάνει τις πρώτες παραγγελίες το 2014, για δύο αεροσκάφη, και μετά πρόσθεσε άλλα τέσσερα το 2015. Απώτερος στόχος είναι η αγορά 100 μαχητικών.
Τι σημαίνει το F-35 στα χέρια της Τουρκίας για την Ελλάδα
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου