Τη δεκαετία του 1900, η Μαρία Παπαδοπούλου, μια απλή νοικοκυρά στην Κωνσταντινούπολη, έφτιαχνε μπισκότα για τα παιδιά της. Κάθε φορά που τα έψηνε στο φούρνο, η μυρωδιά της φρέσκιας ζύμης και του βουτύρου συνέπαιρνε τη γειτονιά. Τα μπισκότα της ήταν τόσο νόστιμα, που η μητέρα αποφάσισε να τα πουλάει. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια της. Η συνταγή κρατήθηκε μυστική και αποτελούσε μυστήριο. Όσοι δοκίμαζαν τα μπισκότα δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποια ήταν τα συστατικά που έδιναν την ιδιαίτερη γεύση. Η Μαρία Παπαδοπούλου τα είχε ονομάσει ‘’πτι μπερ’’, από τη γαλλική φράση ‘’petit beurre’’, ενώ παράλληλα τα σφράγιζε, με μια ξύλινη ταμπέλα. Την είχε φτιάξει ο σύζυγός της Γιάννης Παπαδόπουλος, που ήταν μαραγκός και έγραφε «Πτι μπερ Παπαδοπούλου, Ελλάς»....
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pos-katafernete-i-ellines-ke-iste-etsi-rodokokkini-trome-biskota-papadopoulou-i-istoria-tis-eterias-pou-xekinise-apo-ti-mistiki-sintagi-mias-manas-i-protes-polisis-eginan-chima-apo-ta/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου