Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Elektronio: Ένα τρίτροχο ηλεκτρικό ποδήλατο από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να κατακτήσει τις πόλεις του κόσμου


elektronio handcrafted vehicles

Όταν κάποιος σκέφτεται τους ποδηλάτες των πόλεων και τη γενικότερη κουλτούρα του ποδήλατου στα αστικά κέντρα, σίγουρα η Αθήνα δεν είναι το πρώτο μέρος που του έρχεται στο μυαλό, πόσο δε η Θεσσαλονίκη. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις φτωχές υποδομές των ελληνικών πόλεων οι οποίες μετά βίας είναι κατάλληλες για τη δημιουργία ποδηλατικών διαβάσεων, αλλά και στην ελλειπή ποδηλατική κουλτούρα του μέσου Έλληνα.
Ευτυχώς για εμάς, ο Παντελής Ζάρκος και η Άννα Χλιούρα δεν σκέφτονται όπως ο περισσότερος κόσμος. Τα δύο νέα παιδιά που βρίσκονται πίσω από το Elektronio, την start-up εταιρεία ποδηλάτων που ξεκίνησαν το 2015 με έδρα τη συμπρωτεύουσα, θέλησαν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους έναν νέο τρόπο μετακίνησης που όχι μόνο θα καλυτέρευε τη ζωή τους αλλά θα συνέβαλλε και στην αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, δημιουργήθηκε το Play, το πρώτο από μια σειρά premium ηλεκτρικών ποδηλάτων σχεδιασμένων με ιδιαίτερη γεωμετρία και φιλοσοφία, που έρχεται για να αλλάξει ουσιαστικά τις αστικές μετακινήσεις.
Το Play είναι το πρώτο τρίτροχο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, χειροποίητο και σχεδιασμένο για περισσότερες από μία χρήσεις ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα custom παραγγελίας για όσους θέλουν το δικό τους μοντέλο να είναι ακόμη πιο ξεχωριστό.
Η HuffPost Greece μίλησε με τον Παντελή και την Άννα, ώστε να μας αφηγηθούν με δικά τους λόγια το πώς σκοπεύουν να αλλάξουν τον αστικό χάρτη μετακινήσεων στην Ελλάδα.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου