Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας στην Αθήνα

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας στην Αθήνα

Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας θα παρουσιάσουν στο κοινό της πρωτεύουσας οινοποιοί, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ), στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά».
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Metropolis (αίθουσα Magnolia), την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 (12:00 – 20:00).
Στα «ΟινοΚεντρικά 2016» συμμετέχουν 21 οινοποιεία από τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας,Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς και δημιουργούς των κρασιών που θα δοκιμάσουν.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 12:00, αλλά οι δύο πρώτες ώρες (12:00 – 14:00) προορίζονται αποκλειστικά για επαγγελματίες ενώ έχουν προγραμματιστεί τρεις παράλληλες εκδηλώσεις.
Ο κ. Μανόλης Ν. Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει για την «Αμπελογραφία μερικών ποικιλιών της Κεντρικής Ελλάδας» (14:00 – 14:30),στη συνέχεια ο οινογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει κρασιά από ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας(16:00 -17:00) και, τέλος, όλα τα κρασιά από τις εμβληματικές για την περιοχή ποικιλίες Μαλαγουζιά και Σιρά, θα εκτεθούν ομαδοποιημένα, σε δικά τους τραπέζια.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου