Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η Τoyota ανακαλεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητά της



Η Τoyota ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην ανάκληση πάνω από 6,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της από όλες τις αγορές του κόσμου, με πρόβλημα στους διακόπτες και τους μηχανισμούς των ηλεκτρικών παραθύρων τους, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φωτιά στο αυτοκίνητο. 
Αυτή είναι η τέταρτη φορά από το 2009 που η Toyota ανακαλεί αυτοκίνητά της για ελαττωματικούς διακόπτες των ηλεκτρικών της παραθύρων, με τον προμηθευτή της Tokai Rika Co να είναι και πάλι η «αιτία του κακού». Υπολογίζεται ότι πάνω από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα της εταιρίας έχουν ανακληθεί τα τελευταία χρόνια για διάφορες τέτοιες μικρές βλάβες.
Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται αυτή τη φορά έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2005 και του 2006. Στην Βόρεια Αμερική η κίνηση αφορά περί τα 2,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με τα υπόλοιπα να είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο.
Τα περισσότερα από αυτά αφορούν τα μοντέλα Corolla και Camry. Και όπως γίνεται συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες τους ειδοποιούνται να περάσουν από τα συνεργεία της εταιρίας, όπου επισκευάζεται η βλάβη χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου