Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση είναι προ των πυλών - ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Τι προβλέπει για την τιμή κάλυψης, τα δικαιώματα του εκπροσώπου του ΤΧΣ στις τράπεζες. Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των διοικήσεων
Οπως αναφέρεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του ν. 2190/20 περί ανώνυμων εταιριών, η τιμή κάλυψης των μετοχών ορίζεται ως η χρηματιστηριακή τιμή, όπως αυτή προκύπτει από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών που διενεργείται από κάθε πιστωτικό ίδρυμα. Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, το Ταμείο δύναται να δεχτεί αυτή την τιμή υπό την προϋπόθεση ότι έχει αναθέσει και έχει λάβει γνώμη από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος συμπεραίνει ότι η διαδικασία βιβλίου προσφορών είναι σύμφωνη με τη διεθνή βέλτιστη πρακτική στις συγκεκριμένες περιστάσεις.
Δεν επιτρέπεται η διάθεση νέων μετοχών στον ιδιωτικό τομέα σε τιμή κατώτερη της τιμής κάλυψης αυτών που καλύπτονται από το Ταμείο στο πλαίσιο της ίδιας έκδοσης. Η τιμή διάθεσης δύναται να είναι χαμηλότερη της τιμής προηγούμενων καλύψεων μετοχών από το Ταμείο, ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ http://www.newsfilter.gr/2015/10/31/i-anakefaleopiisi-ine-pro-ton-pilon/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου