Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η τσουκνιδόπιτα, η κολομπαρόπιτα και άλλες 6 παραδοσιακές πίτες από όλη την Ελλάδα

Οι πίτες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, αφού θεωρούνταν έναν νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Στην αρχαία Ελλάδα το πιο χαρακτηριστικό είδος ήταν μία πίτα με γέμιση από τυρί, μέλι και λάδι, και μοιάζει με τη σημερινή μελόπιτα.
Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ελληνικές πίτες. Με χωριάτικο φύλλο, με φύλλο κρούστας ή χωρίς καθόλου φύλλο, η πίτα είναι ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας. Το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ, μετά το ξενύχτι, χειμώνα, καλοκαίρι, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νηστείας, υπάρχουν πάρα πολλές γευστικές συνταγές που δεν θα σας απογοητεύσουν. Αν και πατρίδα της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας είναι θεωρείται η Ήπειρος, όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη από παραδοσιακές συνταγές. Αφήστε, λοιπόν, την παραδοσιακή τυρόπιτα και σπανακόπιτα και ελάτε να γνωρίσουμε 8 (από τις δεκάδες) παραδοσιακές πίτες από όλη την Ελλάδα.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου