Γράφει: Βάσω Μιχοπούλου
"Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει", είπε κάποτε ο Καζαντζάκης και φαίνεται πως αυτή του η πεποίθηση βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Ματσουρδέλη.
Η ιδέα του 25χρονου νεαρού να δημιουργήσει έναν πολυχώρο που να συνδέει το φαγητό με τον Πολιτισμό, πέρασε φευγαλέα από το μυαλό του πριν δυο χρόνια και τελικά πήρε οριστική μορφή πριν δυο μήνες στο "Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας".
Στην οδό Αγίου Δημητρίου 13, στη γειτονιά του Ψυρρή, δίπλα στη Βαρβάκειο αγορά και μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς ψηλοτάβανο νεοκλασικό του 1890, με καταπληκτικής τεχνοτροπίας οροφογραφίες, αναδεικνύεται πολυεπίπεδα και με "φρέσκια ματιά" η ελληνική διατροφή συνδυασμένη με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία και με την ανακάλυψη της τοπικής κουζίνας από όλη την Ελλάδα.
Info:
Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ. (εκτός Δευτέρας).
Είσοδος στο Μουσείο: Δωρεάν
Επικοινωνία/ κρατήσεις για το εστιατόριο: 210 3211311
www.gastonomymuseum.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου