Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ολοκαύτωμα Βιάννου Ιεράπετρας (ΒΙΝΤΕΟ)




Το ολοκαύτωμα της Βιάννου: Αφιερωμένο στο γερμανοελληνικό ταμείο για το... μέλλον

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης στο ειδικό ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ....Δεκαετία 1980.... Η ανακάλυψη της περιοχής της Βιάννου δεν έχει να κάνει μόνο με το ζεστό καλοκαιρινό ήλιο και τη δροσερή θάλασσα, αλλά είναι η εμπειρία της γνωριμίας με ένα τόπο όπου συνυπάρχουν, σε μια ζωντανή και δυναμική σύνθεση η πολυμορφία της έκφρασης της αιώνιας φύσης και των ανθρώπων.
Για όσους αποζητούν από τις διακοπές τους στην Κρήτη τη διαμονή σε θορυβώδη ξενοδοχεία, τη χαλάρωση σε πολυπληθείς παραλίες, τη διασκέδαση σε νυχτερινά κέντρα και περιπλανήσεις σε πολύβουες τουριστικές αγορές, τότε η περιοχή της Βιάννου σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να επιλέξουν. 
Η γωνιά αυτή της Κρήτης απευθύνεται στον απαιτητικό ταξιδιώτη ο οποίος αναζητά να γνωρίσει την αυθεντική Κρήτη, με το πλήθος αρχαιολογικών χώρων, την πλούσια παράδοση και ιστορία που ξεκινάει ήδη από τη νεολιθική εποχή (πριν το 2.700 π.Χ.), την άγρια φύση, τις καθαρές θάλασσες, την καλή κουζίνα και την περίφημη Κρητική φιλοξενία. Η Βιάννος, λόγω του έντονου ορεινού ανάγλυφού της και συνεπώς της επί πολλά χρόνια δύσκολης προσπέλασής της, ακολούθησε χαμηλούς σχετικά ρυθμούς τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να διατηρεί σήμερα σε σημαντικό βαθμό τη φυσιογνωμία της. Περιλαμβάνεται με άλλα λόγια σε εκείνες τις περιοχές του νησιού όπου μπορεί κανείς ακόμα να επισκεφτεί παρθένα φυσικά τοπία και ταυτόχρονα να γνωρίσει την Κρητική ιστορία, παράδοση και κουλτούρα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Ολοκαύτωμα Βιάννου Ιεράπετρας 2

ΕΔΩ:  https://www.youtube.com/watch?v=SwQCzHJEz0U
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου