Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛ.ΑΣ: Μεταθέσεις και για τους “αμετακίνητους”.. των ΜΑΤ

Μεταθέσεις και για τους “αμετακίνητους”.. των ΜΑΤ στις τακτικές κρίσεις του ενστολου προσωπικου.
Ολοληρώθηκαν (18/09-17.00) οι τακτικές μεταθέσεις του ενστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ, για Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετικά αιτήματα , για μετακίνηση σε άλλες Υπηρεσίες.
Για πρώτη φορά το “αμετάθετο” των υπηρετουντων στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων-ΜΑΤ και ΥΜΕΤ- παρακαμπτεται, και με απόφαση του Συμβουλίου έγιναν δεκτά στο σύνολό τους, τα αιτήματα των περίπου 30 ενστόλων οι οποίοι υπηρετούν στα ΜΑΤ και επιθυμουσαν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.
Πρόκειται για Αστυνομικούς οι οποίοι το χρονικό διάστημα 2007- 2008 υπηρετούσαν στα ΜΑΤ, είχαν τραυματιστεί στη διάρκεια επεισοδίων κατα την τέλεση του καθήκοντος, και είχαν εκφράσει επιθυμία να μετακινηθούν. Με αποφάσεις της -τότε- πολιτικής ηγεσίας  λόγω των υπηρεσιακων δαπανών για την εκπαίδευση όσων υπηρετούσαν στα ΜΑΤ, δεν τους εδινε το δικαίωμα να καταθεσουν αιτημα για μετακίνηση σε άλλες υπηρεσίες.
Ωστόσο η καταπόνηση των ομάδων και του προσωπικού σε συνδιασμο με τη διάθεση προσωπικού σε πορείες και εκδηλώσεις (από το 2007 που ακολουθησαν) οδήγησε στην απόφαση το σύνολο των αιτημάτων που είχαν κατατεθεί από ενστόλους να ικανοποιηθούν και να υλοποιηθεί η μετακινηση τους προς άλλες υπηρεσίες.
Στις τακτικές κρίσεις ελάχιστα ήταν τα αιτήματα τα οποία κατατέθηκαν από ενστόλους της ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, τα οποία αξιολογήθηκαν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προς την υλοποίηση τους.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου