Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αλευρόπιτα Πηλιορείτικη

aleuropita

Αλευρόπιτα Πηλιορείτικη
Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
? φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας τσίπουρο
2 ½ ποτήρια νερό
300 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
Πιπέρι
2 κουταλιές σούπας νερό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, έως ότου γίνει ένα χυλός. Έπειτα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της θρυμματισμένης φέτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα.
Χτυπάμε το αυγό με τις δύο κουταλιές νερού και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι ή με ένα πινελάκι. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 50', μέχρι να ροδίσει.

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο  syntages@thessalianews.grσημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου