Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πιστοποιητικά από ΚΕΠ με ένα κλικ και άμεσα

Του Ηλία Μπενέκου
Σε νέα εποχή εισέρχονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία εμπλουτίζονται με νέες υπηρεσίες, ενώ η εξυπηρέτηση για τον πολίτη γίνεται πλέον πιο γρήγορη και αποτελεσματική, καθώς, όπως είπε και ο υπουργός Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση «θα παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή». Συγκεκριμένα, στο εξής μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν, απλά και άμεσα φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ, πιστοποιητικά Δημοτολογίου και συγκεκριμένα βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ, βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και σε σχέση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το e-παράβολο, καθώς και πιστοποιητικά στρατολογίας. Επιπλέον, η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει από σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ στο παρελθόν μπορεί να απαιτούνταν μέχρι και εννέα ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το αίτημα, τώρα μπορεί να υλοποιηθεί σε λίγα λεπτά.
Πύλη εισόδου 
«Στόχος είναι να υπάρχει μια πύλη εισόδου του πολίτη για όλες τις συναλλαγές του με το κράτος, είτε είναι η φυσική πύλη των ΚΕΠ, είτε η αντίστοιχη ψηφιακή του ?ΕΡΜΗ?», τόνισε, από την πλευρά της, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστη, μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και εμπνευστής του θεσμού των ΚΕΠ Σταύρος Μπένος. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «η παρουσία του σηματοδοτεί τη συνέχεια ενός δοκιμασμένου θεσμού που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών». Τα ΚΕΠ παραμένουν ένας από τους πλέον πετυχημένους θεσμούς του Δημοσίου, καθώς εννέα στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο που προσφέρουν, ενώ μόνο το τελευταίο εξάμηνο δέχθηκαν 3,5 εκατομμύρια επισκέψεις. Σε αυτό συντελεί το μέγεθος του δικτύου τους, καθώς λειτουργούν 1.060 ΚΕΠ στους 325 δήμους της χώρας, αλλά και το διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης τις καθημερινές από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Oι νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα KEΠ

Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔOY
Aσφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του IKA
Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
  • Bεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
  • Bεβαίωση γέννησης
  • Bεβαίωση ιθαγένειας
  • Bεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον OΓA
Bεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του NAT

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου