Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα πληρώνονται ανάλογα με τα πρόστιμα που θα μας κόβουν

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πληρώνονται ανάλογα με τα πρόστιμα που θα μας κόβουν

Tα μπλοκάκια ανά χείρας θα παίρνουν από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει και θα αναζητούν επιβάτες που δεν έχουν εισιτήριο.
 Η εταιρία Οδικές Συγκοινωνίες, η οποία προήλθε από την συγχώνευση της ΗΛΠΑΠ με την ΕθΕΛ, ζητά από τους 6.000 εργαζόμενους της, στον ελεύθερο χρόνο τους να εκτελούν και χρέη ελεγκτών… λαμβάνοντας μάλιστα ως αμοιβή το 50% των προστίμων που θα εισπράξουν.
Το πρωτοφανές αυτό για τα ελληνικά δεδομένα, περιλαμβάνεται στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν διοίκηση και εργαζόμενοι για το 2014 στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «δεδομένου τη αναγκαιότητας αντιμετώπισης του φαινομένου της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων των εσόδων της εταιρίας ΟΣΥ, καθορίζουμε, ότι εκ των εισπραχθέντων προστίμων αποό τους παραβάτες, ποσοστό, που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50% θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής, στους μετέχοντες στην διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου της εταιρίας, εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το οποίο ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές῾῾
Η αμοιβή για την εκτός ωραρίου, εργασία τους.. καθορίζεται στο 50% από τα πρόστιμα που θα εισπράξουν. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΣΥ το Σεπτέμβριο καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 340 χιλ ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://www.fpress.gr/diafora/item/14159-prostima
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου