Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αρετούσα! Ελληνικά κρασιά με άρωμα Κρήτης - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από το πρώτο κρασί «Εβίβα» μέχρι και σήμερα, επιδιώκουν την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών!
Το κρασί στην Ελλάδα!
Το κρασί στενά δεμένο με τον άνθρωπο στο πέρασμα των αιώνων, κατέχει περίοπτη θέση στη συνείδηση του Έλληνα!
695BA694D630FBA983FFEB57AFB865A8
Η βαθιά παράδοση των Ελλήνων στην καλλιέργεια αμπελιού και στην παραγωγή κρασιού ακολουθεί μιαν ιστορική διαδρομή που χάνεται σε χιλιάδες χρόνια παρελθόντος. Οι Έλληνες ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί, το οποίο και συνόδευε όλες τις εκφάνσεις και εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Η οικογένεια Ποντικάκη και το κρασί!
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού και στην Κρητική παράδοση. Σήμερα μεταφερόμαστε στα Χανιά, και συγκεκριμένα στα Κεραμειά, στο χωριό της οικογένειας Ποντικάκη.
Αρχές του 1970, και οι πρωτεργάτες της οικογένειες αρχίζουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα αμπέλια που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η πρώτη γενιά της οικογένειας Ποντικάκη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις... για καλό κρασί! Εκεί, στην λεβεντογέννα Κρήτη ωρίμασε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρίας που θα προσφέρει στους Έλληνες όλη της γης, το καλύτερο γευστικό και αρωματικό κρασί.
«Έξω βοριάς φυσάει, ας πιούμε εμείς, γλυκό κρασί που τους καημούς γιατρεύει». (Αλκαίος)
welcome
«Αρετούσα» το όνομα της και η κρητική παράδοση η κληρονομιά της!
«Εβίβα»! Το 1974, ο παππούς Εμμανουήλ Ποντικάκης με σεβασμό στην οινική παράδοση, λάνσαρε το πρώτο κρασί και έβαλε τα θεμέλια δημιουργία της «Αρετούσας». Ο Κρητικός τρόπος οινοποίησης, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους Γαλλικής οινοποίησης αλλά και τα άριστα αμπελοοινικά προιόντα της Κρήτης οδήγησαν στην πρώτη εμφιάλωση με την εμπορική ονομασία «Εβίβα» Αφοί Ποντικάκη.
Το πρώτο πείραμα πέτυχε και τα κρασιά «Εβίβα» απέκτησαν μεγάλη δημοφιλία. Αποφάσισαν να οργανωθούν ακόμα περισσότερο και κατέβηκαν στην Αθήνα σε ένα μικρό αλλά εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα, χώρο για να εμφιαλώσουν περισσότερα ποιοτικά κρασιά.
bg about x2
Έτσι, το 1991 ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη προσπάθεια δημιουργίας ενός μικρού σύγχρονου χώρου, μέσα στον οποίο ωρίμαζαν επτά συνολικά ποικιλίες κρασιών. Η «Αρετούσα», που δανείστηκε το όνομα της από την ομώνυμη πρωταγωνίστρια του Ερωτόκριτου, μπήκε και επίσημα στο χώρο του κρασιού.
Το Δαφνί, το Κοτσιφάλι, το Ρωμέικο καθώς επίσης και το Λίατικο ήταν από τις πρώτες ποικιλίες αλλά όχι και οι τελευταίες. Οι Πελοποννησιακές ποικιλίες, ο Ροδίτης, το Αγιώργιτικο, το Μοσχάτο και πολλές άλλες είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες που ακολούθησαν και αποτελούν το σημερινό πυρήνα εξαγωγών της εταιρίας.
Aretousa-Wines Tradition
Οι 7 νέες ετικέτες γνώρισαν άμεσα την επιτυχία και κατέκτησαν την αγορά της Ελλάδας. Από το 2004, η «Αρετούσα» εξάγει τα κρασιά της και σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου και έχει πολλούς φανατικούς πελάτες, Ολλανδία, Αγγλία είναι μόνο μερικές χώρες που έχουν την τύχη να διαθέτουν τα κρασιά «Αρετούσα».
Οι στόχοι της νέας χρονιάς!
Αυτή την περίοδο, στην «Αρετούσα» εργάζονται ακατάπαυστα για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την νέα χρονιά. Στα ήδη υπάρχοντα κρασιά, θα προστεθούν καινούριες ετικέτες, ώστε να έχουν οι καταναλωτές ακόμα πιο πολλές επιλογές.
Έχουν σχεδιάσει ήδη δυο καινούριες σειρές, που θα καλύπτουν όλα τα γούστα. Η πρώτη αφορά μια μερίδα κρασιού (187ml), και η δεύτερη είναι μια σειρά που θα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες! Θα περιλαμβάνει όλη την γκάμα ξηρότητας, ξηρό – ημίξηρο – γλυκό και πάει λέγοντας, σε μερίδες των 750ml!
543496 10200507381228632 939651220 n
Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν όμως και στις νέες συσκευασίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, και πρόκειται για κάτι καινοτόμο. Τα 3L μπουκάλια κρασί θα «αγκαλιάζονται» από μια τσαντούλα, που θα τους προσδίδει ακόμα πιο όμορφη όψη.
Νέος ιστότοπος, νέες συνήθειες!
«Τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε πυρετωδώς για να φτιάξουμε το νέο μας site, επανασχεδιάζουμε την ιστοσελίδα μας για να την κάνουμε ακόμα πιο σύγχρονη, μοντέρνα μα πάνω απ' όλα εύχρηστη», αναφέρει στο Newsbomb ο υπεύθυνος της επιχείρησης Διονύσης Ποντικάκης, η τρίτη γενιά της Αρετούσας!
Πέρα από τις πληροφορίες για το κρασί και τον τρόπο οινοποίησης, οι επισκέπτες της νέας ιστοσελίδας, θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν τα πάντα γύρω από το κρασί, αλλά και να προμηθεύονται την αγαπημένη τους ετικέτα!
Ποια είναι τα μυστικά κάθε ποικιλίας; Ποιο κρασί να επιλέξω για την αγαπημένη μου συνταγή; Όλες αυτές οι απορίες θα λύνονται με μόνο μια επίσκεψη, αφού το site θα είναι εφοδιασμένο με συνταγές, συμβουλές και πολύ... κρασί!
«Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το site. Οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν αναλυτικά την κάθε ποικιλία και οι απλοί καταναλωτές να δημιουργούν ειδικές συνταγές που βασίζονται στα ελληνικά κρασιά της Αρετούσας!», αναφέρει ο Διονύσης Ποντικάκης.
«Κι ήταν πιθάρια για γλυκόπιοτο, παλιό κρασί, στημένα, γραμμή, γεμάτα ανεροκόπητο, θεϊκό ποτό, στον τοίχο , δίπλα αναγέρνοντας». (Όμηρος)
Untitled-2
Επιστροφή στην ελληνικότητα!
Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους, η αγοραστική δυνατότητα έχει μειωθεί και πολλοί επιχειρηματίες έχουν δει κατακόρυφη μείωση του τζίρου τους. Ο Διονύσης Ποντικάκης, αναφέρθηκε και στην πορεία της «Αρετούσας» αυτά τα 5 τελευταία χρόνια. «Αυτό που παρατηρήσαμε και εμείς, ως εταιρία, είναι την επιστροφή των Ελλήνων στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Το ίδιο συμβαίνει και με την δική μας εταιρία, οι Έλληνες εκτίμησαν ξανά το ελληνικό κρασί, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις ξένες ποικιλίες».
Στην Αρετούσα έχουν σαν μοναδική τους επιδίωξη την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών! Έχουν επενδύσει σε αυτό του το πάθος και μας παρέχουν ελληνικά κρασιά, με γεύση και ποιότητα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/psonizo-ellinika/story/400560/aretoysa-ellinika-krasia-me-aroma-kritis#ixzz2tbZzcPNN



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 e-mail: info@aretousa-wines.com
Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλεφωνο
 210 60 22 143ή γράψτε στην παρακατω διευθυνση: 
Λεωφόρος Αγ. Μαρίνας – Κορωπίου 411
Τ.Κ. 19400 Δήμος Κρωπιάς, Αθήνα


http://www.aretousa-wines.com/index.html
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου