Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μαθητές έβαλαν στο ποδήλατο... λέιζερ

Ενα καινοτόμο και οικολογικό σύστημα φωτισμού για το ποδήλατο, που λύνει το πρόβλημα της ασφάλειας στις μετακινήσεις με ένα μέσο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας, δημιούργησε μια ομάδα μαθητών της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Το «Night Eye», που έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον των ποδηλατών, είναι αποτέλεσμα της εντατικής εργασίας 20 μαθητών της Α' Λυκείου σε συνεργασία με δύο καθηγητές, την οικονομολόγο κυρία Ελένη Μαρκοπούλου και τον φυσικό κ. Γιάννη Αποστολάκη.

«Αρχικά δώσαμε την ιδέα στα παιδιά να ασχοληθούν στο πλαίσιο της εικονικής επιχείρησης με το ποδήλατο που όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται στην πόλη μας ως ένα φθηνό και οικολογικό μέσο μετακίνησης, για το οποίο όμως απαιτείται περισσότερη ασφάλεια»
αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Μαρκοπούλου. Ετσι η ομάδα ξεκίνησε στην αρχή της εφετινής σχολικής χρονιάς κάνοντας έρευνα αγοράς μέσω της οποίας διαπίστωσε ότι όλα τα ποδήλατα λειτουργούν με μπαταρία, ένα μέσο ελάχιστα φιλικό προς το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή η έλλειψη ποδηλατοδρόμων, κατάλληλου φωτισμού αλλά και κουλτούρας στους δρόμους της πόλης θέτει τους ποδηλάτες σε κίνδυνο.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου