Κοτόπιτα με μανιτάρια, πράσο και μπέικον ....
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. κοτόπουλο ψαχνό κομμένο σε κομματάκια
- 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- τυρί κίτρινο τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα σφολιάτας
Πως το κάνουμε:
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το
βούτυρο μαζί με το λάδι. Ρίχνουμε πρώτα το πράσο και το αφήνουμε να
ψηθεί για 3 λεπτά ώστε να μαλακώσει και μετά τα μανιτάρια και το μπέικον
και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 4-5 λεπτά.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί (εγώ
χρησιμοποίησα στρογγυλή φόρμα που ανοίγει 23 εκ. και έστρωσα στο πάτο
λαδόκολλα) και απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε περιμετρικά τη ζύμη
που περισσεύει, τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και αλείφουμε με
κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.
Η γέμιση είναι τόσο νόστιμη που θα μπορούσα να την φάω και μόνη της χωρίς να φτιάξω τη πίτα!!!!
dy/>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου