Υλικά:
- 750 γρ. αλεύρι
- 1 χούφτα γεμάτη τραχανά ξυνό
- 8 αυγά
- 750 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο με τα χέρια
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 κούπες γάλα
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζουμε σε μία λεκανίτσα, το αλεύρι, το αλάτι και την μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα 6 αυγά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός όχι πολύ αραιός.
Κρατάμε λίγο από το βούτυρο και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον χυλό, το ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσεκτικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τον χυλό μας, απλώνουμε από πάνω ελαφρά χτυπημένα τα άλλα 2 αυγά και το βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.
πηγη http://nikoulakispites.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου