Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

Αγωνία για τα δεδουλευμένα και για τις επιπτώσεις από την εκκαθάριση

Για τρίτη ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 45 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζα της Λαμίας. Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους, το Σάββατο το βράδυ, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κινήσεις για συναντήσεις, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, στην Αθήνα.

Ήδη, οι απεργοί έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σημειώνοντας πως οι επιπτώσεις από την εκκαθάριση της τράπεζας θα αγγίξουν και την τοπική κοινωνία και οικονομία.


Περίπου 17.000 άνθρωποι από την περιοχή είναι μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και, όπως λένε, προβλέπεται ότι, αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι αρνητικό τότε θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές οι μέτοχοι και, μάλιστα, να έχουν ευθύνη έως και το 5πλάσιο της μερίδας τους.


Από τους 45 εργαζομένους που υπήρχαν στη Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας έχουν απολυθεί 22 χωρίς να πάρουν αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες. Οι ίδιοι επιμένουν πως «η τράπεζα είχε και έχει τα χρήματα για να την καταβάλει αλλά αρνείται να το πράξει μέχρι σήμερα».
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου