Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δομοκίτες - Μακρακωμίτες , όλοι στη Λαμία!!!!

Πυροπαθείς ή δήθεν πυροπαθείς  στο Δομοκό;
Προβληματισμό  προκαλεί η ανάδειξη μιας υπόθεσης περίπου 100 και πλέον κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δομοκού που εμφανίζονται ως ένοχοι εξαπάτησης του Δημοσίου αν και  σχεδόν όλοι  είτε έχουν επιστρέψει η έχουν συμψηφίσει  διάφορα ποσά που έλαβαν  ως  πυροπαθείς το 2007.
Ειδικότερα χτες εμφανίστηκαν στο Πρωτοδικείο Λαμίας  για να δικαστούν στο Μονομελές , κάτοικοι του Δήμου Δομοκού με την κατηγορία ότι  έλαβαν  βοήθημα πυροπαθούς στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 ενώ κάποιοι από αυτούς  δεν είχαν υποστεί την παραμικρή ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία η καλλιέργειες τους ,άλλοι μάλιστα φέρονται να έλαβαν το βοήθημα ενώ δεν είναι καν  μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.
Τη χρονιά εκείνη που καταγράφτηκε και η τραγωδία της Ηλείας με τους νεκρούς και τις  τεράστιες καταστροφές όταν  η τότε κυβέρνηση Καραμανλή μπροστά στη γενικότερη κατακραυγή για την ολιγωρία της πολιτείας , άνοιξε τα δημόσια ταμεία και  με μια απλή δήλωση πήραν χιλιάδες άνθρωποι ακόμη και τσιγγάνοι από όλη τη χώρα, με μια απλή δήλωση διάφορα ποσά από  500-3000 ευρώ.
Στην κατηγορία αυτή φαίνεται πως εμπίπτουν και αρκετοί  από τους  κατηγορουμένους της περιοχής Δομοκού που έλαβαν το χρηματικό  βοήθημα με μια απλή βεβαίωση .Όταν όμως  η υπόθεση της Ηλείας πήρε διαστάσεις σκανδάλου,δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όσοι έλαβαν το  βοήθημα ,παρόμοια   διαδικασία ακολουθήθηκε  και στη Φθιώτιδα.
Εκτός από την περιοχή Δομοκού ,πυροπαθείς  ήσαν και κάτοικοι του τότε Δήμου Μακρακώμης κυρίως προς την βόρεια πλευρά ,Γιαννιτσού κ.α. όπου είχαν καεί ακόμη και σπίτια κατοίκων.
Έτσι ζητηθήκαν  από  όλους αποδεικτικά στοιχεία ότι ήσαν πράγματι  πυροπαθείς.
Όσοι δεν  προσκόμισαν αυτά τα στοιχεία  τους ζητήθηκε να επιτρέψουν τα ποσά που έλαβαν και πραγματικά οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν επιστρέφοντας τα χρήματα.
Παρόλα αυτά όμως για την ψευδή δήλωση τους και μόνο  τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων η υπόθεση τους πήρε αναβολή για τον Μάρτιο του 2013.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου