Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΑΣΤΕΛΙ

Είναι ένα ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, προσφέροντας σημαντική ενέργεια. Είναι επίσης κατάλληλο για αθλητές, παιδιά και άτομα με έντονο τρόπο ζωής.

Έχει υψηλή θρεπτική αξία και είναι παρασκευασμένο από σουσάμι και μέλι και διάφορους ξηρους καρπούς χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Οι κρυφοί διατροφικοί σύμμαχοι του ανθρώπου, οι μέλισσες, πετώντας από άνθος σε άνθος, από πηγή ζωής σε πηγή ζωής, συλλέγουν για μας το καλύτερο μέλι. Με την επιστημονική παρακολούθηση των μελισσών, με τον υγειονομικό έλεγχο της παραγωγής και της συσκευασίας με το καλύτερο μέλι και σουσάμι, παράγεται ένα ιδανικό σνακ για τον σύγχρονο και πιεστικό τρόπο ζωής.

Γνωστό από την Αρχαία Ελλάδα αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα. O Αριστοφάνης επίσης μιλά για «σήσαμα», σουσαμάτα ή παστέλια. Προσφέρεται επίσης σε γάμους που συμβολίζει την πλούσια και γλυκιά ζωή.

Διατροφική Αξία

Το παστέλι με σουσάμι συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού και του μελιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό πολύ ενέργεια.

Οι σπόροι του σουσαμιού και το λάδι τους μας βοηθούν να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση και είναι καλές πηγές βιταμίνης Ε, ωμέγα-6 και λιπαρών που συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση του υγιούς δέρματος και των μαλλιών. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα, βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και αποτελούν σημαντική πηγή ασβεστίου και του μαγνησίου που απαιτούνται για υγιή οστά. Το σουσάμι είναι επίσης πλούσιο σε σελήνιο που αποτρέπει τις ρυτίδες. 


 πηγη   http://meliofoods.com/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου