Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΛΑΜΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ. Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.


Γ Κοτρωνιάς: Μόνο στην Καμηλόβρυση οι αθίγγανοι.

Παραλίγο σύρραξη αστυνομικών – Ρομά!
Επανήλθαν χτες το μεσημέρι οι Ρομά στην  περιοχή του Ξηριά ,εκεί που υπήρχε στο παρελθόν και για πολλά χρόνια ο καταυλισμός τους.
Χτες λίγο πριν το μεσημέρι  ομάδες τσιγγάνων με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα επιχείρησαν να επανεγκατασταθούν στο ίδιο σημείο. Ειδοποιήθηκε  ο Δήμος Λαμιέων και  ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για  αρκετές ώρες μέχρι το απόγευμα συνεχίζονταν οι συζητήσεις  κυρίως με τον αντιδήμαρχο Δήμο Καλαμπαλίκη και τους εκπροσώπους των Ρομά.
Ο Δήμος  αντιπρότεινε να  μεταβούν  στην περιοχή της Καμηλόβρυσης όπου υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή εδώ και χρόνια για την  μόνιμη εγκατάσταση των τσιγγάνων.
Όμως  η στάση των Ρομά είναι αρνητική γιατι όπως τονίζουν δεν τους εξυπηρετεί ο συγκεκριμένως χώρος ,τον θεωρούν ακατάλληλο και απομακρυσμένο από την πολη όπου  ορισμένοι  Ρομά ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ενώ άλλοι εκτιμούν ότι εκεί θα γκετοποιηθούν με  αποτέλεσμα να αναπτυχθεί παραβατική δραστηριότητα θυμίζοντας ότι  κατι παρόμοιο συμβαίνει και στο Ζεφύρι της Αθήνας.
Μάλιστα  ορισμένοι τσιγγάνοι  επικαλέστηκαν δήθεν δέσμευση της δημοτικής Αρχής Λαμίας όταν  απομακρύνθηκαν από τον Ξηριά ότι  τους παραπλάνησε με το πρόσχημα να εξωραΐσει το χώρο  και μετά να τους επιτρέχει  να επανέλθουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Ο κ. Καλαμπαλίκης μιλώντας στο  κεντρικό δελτιο του FM-1 σε ότι δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση αλλα να αντίθετα ο Δήμος επιμένει  στην μετεγκατάσταση τους στην Καμηλόβρυση. Αν  δε συμφωνήσουν ,τονισε ο αντιδήμαρχος τότε θα ολοκληρωθούν οι  υποδομές και θα βελτιωθούν περισσότερο  ώστε να διαβιούν κάτω από  καλύτερες συνθήκες. 

Γ. Κοτρωνιάς: Μόνο στην Καμηλόβρυση οι αθίγγανοι.


Tα σκαλιά των δικαστηρίων της Λαμίας ανέβηκαν σήμερα αθίγγανοι που επιχείρησαν παρά την αντίθετη άποψη του Δήμου Λαμιέων και την παρουσία της αστυνομίας να επανεγκατασταθούν  στον  Ξηριά έξω από την Λαμία.
Μετά τις χθεσινές εντάσεις στον πρώην πλέον οικισμό , εκπρόσωποι των αθιγγάνων επισκέφθηκαν σήμερα και τον δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά ζητώντας του να αλλάξει τον σχεδιασμό και να μην ενεργοποιηθεί  ο οικισμός που προορίζεται  γι’ αυτούς στην Καμηλόβρυση.
«Ως εδώ και μη παρέκει», ήταν η απάντηση του κου Κοτρωνιά ο οποίος κατέστησε σαφές στην αντιπροσωπεία πως δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλος χώρος πλην της Καμηλόβρυσης όπου έχουν δημιουργηθεί υποδομές και έχουν ξοδευτεί χρήματα του δήμου και του ελληνικού δημοσίου που δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανέναν.
H περιοχή του Ξηριά που είχαν καταπατήσει, δεν είναι καν δημοτική, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και δεν μπορούμε εμείς να αγοράσουμε οικόπεδα όπως μας ζητούν. Τον λόγο πλέον έχει η αστυνομία και η δικαιοσύνη επανέλαβε στις δηλώσεις του ο κος Κοτρωνιάς.

ΠΗΓΗ    http://www.lamiafm1.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου