Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Βόλος: Δεν υπάρχει ανταπόκριση από ντόπιους ελαιοπαραγωγούς για απευθείας διάθεση ελαιολάδου!!!!


elaiolado
Απρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία διάθεσης του ελαιολάδου τους, ανάλογη με αυτή, της πώλησης πατάτας, φαίνονται οι παραγωγοί της Μαγνησίας, καθώς – προφανώς – είναι ικανοποιημένοι από τις τιμές που διαθέτουν το προϊόν τους. Αυτό προκύπτει από τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου – Βορείων Σποράδων, κ. Δημήτρης Σπανός, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ. Σχολιάζοντας την εκπεφρασμένη πρόθεση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Τσιώμου, να έρθει σε επαφή με την ΕΑΣ ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα συμφωνίας για τη διάθεση ελαιολάδου, χωρίς μεσάζοντες, ο κ. Σπανός διευκρίνισε πως βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το ελαιόλαδο ανήκει στους παραγωγούς και όχι στις Ενώσεις.
Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που οι παραγωγοί δε δείχνουν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η ΕΑΣ Πηλίου δεν μπορεί να παρέμβει. Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά, ότι πέρυσι, ο Συνεταιρισμός είχε αναλάβει πρωτοβουλία για εξαγωγή ελαιολάδου στη Δανία έναντι 2,20 ευρώ το κιλό, για την οποία επίσης, οι ντόπιοι παραγωγοί δεν έδειξαν ενδιαφέρον.
Αναφορικά πάντως με την «κίνηση της πατάτας» που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξέφρασε κατ’ αρχήν τη θετική του άποψη, πρόσθεσε ωστόσο, πως πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε η όλη πρωτοβουλία να μη γυρίσει μπούμερανγκ, με την έννοια του αποκλεισμού προϊόντων από τα καταστήματα.
«Τα προϊόντα δεν πουλιούνται στα γήπεδα και τους δρόμους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, υποστηρίζοντας πως το κίνημα που αναπτύσσεται για τη διάθεση προϊόντων πρέπει να στηριχθεί σε πιο οργανωμένες βάσεις. Δεν απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο να αποτελέσει η ΕΑΣ, τη βάση αυτή στο μέλλον, καθώς ο νέος νόμος για τη λειτουργία των Συνεταιρισμών που θα τεθεί σε ισχύ από το 2013, προβλέπει την υποχρεωτική παράδοση των προϊόντων στις Ενώσεις από τους παραγωγούς- μέλη τους.

πηγη  http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου