Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Η… προσπάθεια ολοκληρώθηκε. Θερμά συγχαρητήρια. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος.

Ας μην ψάχνει αλλού για αιτίες και δικαιολογίες ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς, «κούρεψε» μόνος του όχι μόνο την διαφορά των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό, αλλά και τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Κι αυτή τη φορά δεν μπορεί, όσο κι αν ψάξει, να βρει το άλλοθι στα γνωστά… λημέρια. Καθώς ΣΕ ΟΛΑ τα επίπεδα ο σημερινός αντίπαλός του βρίσκεται σε χειρότερη θέση απ’ αυτόν. Και σε διοικητικό και σε οικονομικό και σε ποιότητα έμψυχου υλικού και σε ποσότητα εναλλακτικών λύσεων και στα πάντα.

Ξέρω φυσικά, πως η απάντηση στα σχόλια θα είναι τρία μηνύματα για την… ΓΗΠΕΛ, άλλα τρία για τον Βαρδινογιάννη, τέσσερα για τα… αφεντικά μου και πάει λέγοντας και καμιά δεκαριά ακόμα που θα με βρίζουν σε προσωπικό επίπεδο αλλά που για να μην επέμβει ο εισαγγελέας τα παιδιά του site εδώ δεν θα τα δημοσιεύσουν.

Άλλωστε, φάνηκε για μια ακόμα χρονιά, πως αυτά είναι τα κυρίαρχα. Ούτε η ομάδα, ούτε το παρόν της, ούτε το μέλλον της, ούτε το πρωτάθλημα ούτε τίποτε.

Δυστυχώς. Και σ’ αυτήν την αρρώστια υποτάχθηκε και η ομάδα. Σε πλήρη και… παράλληλη σύνδεση με τις διοικητικές εξελίξεις. Σαν την… μετοχή καλή ώρα. Που από τρία έγινε 0,33 χωρίς κανείς να νοιώθει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις.

Έτσι και με την βαθμολογία. Κουρευόταν αγωνιστική με την αγωνιστική και από το ΣΥΝ 5 έφτασε στο ΜΕΙΟΝ 4 χωρίς φυσικά και εδώ, κανείς να νοιώθει την υποχρέωση να δώσει μια εξήγηση.

Άλλωστε, σημασία έχει σ’ αυτή την ομάδα, το ότι δεν παίζει ο Βύντρα, ο Σαριέγκι και εναλλάξ οι Σιμάο και Βιτόλο. Αυτή θεωρείται «νίκη» και όχι οι τρεις βαθμοί.

Όσο για τα υπόλοιπα, ειλικρινά πέστε μου τι νόημα έχει να λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά. Αφού κανένας δεν θέλει να ακούσει.

Φωνάζουμε πέντε αγωνιστικές τώρα, ότι ο Παναθηναϊκός πετάει το πρώτο ημίχρονο σε κάθε παιχνίδι. Τσάτσε του Βαρδινογιάννη πες μας για την ΓΗΠΕΛ, είναι το πρώτο μήνυμα που έρχεται.

Ξαναφωνάζουμε, ότι δεν γίνεται, δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να προσπαθεί να παίξει οποιοδήποτε σύστημα με ΕΝΑ ουσιαστικά χαφ όταν δεν παίζουν μαζί οι Σιμάο και Βιτόλο, πάρτο το αφεντικό σου και δρόμο, το δεύτερο μήνυμα.

Ρωτάμε και ξαναρωτάμε, ποιος ο λόγος να χαλάσει το πιο σίγουρο δίδυμο του καλού διμήνου για τον Παναθηναϊκό στα στόπερ, δηλαδή Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι, εδώ δεν χρειάζεται καν απάντηση.

Ο Σαριέγκι απαγορεύεται να παίζει γιατί είχε πει ο Βγενόπουλος σε δημόσια τοποθέτησή του ότι πρέπει να τον πλακώσουν στο ξύλο οι παλαίμαχοι τέτοιο παίκτη και ο Μπουμσόνγκ, χωρίς κανείς να μας εξηγήσει τι γίνεται, δεν παίζει αφού ήταν το υπ’ αριθμόν δύο έγκλημα του καλοκαιριού του 2010, μετά τον μάγο γυμναστή Έμπεν που ήταν το… υπ’ αριθμόν ένα.

Οπότε τι να λέμε τώρα. Κατέβηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, να παίξει με ένα παίκτη στο κέντρο και με ένα δίδυμο στα στόπερ που ο ένας κοίταγε τον άλλον και οι δυο μαζί τον Καρνέζη.

Αποτέλεσμα ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο στοιχειωδώς σαν ποδοσφαιριστές συμπεριφερόντουσαν μόνο ο Ζέκα που έπαιζε και δεξιά και κεντρικός χαφ και… αναπληρωματικός του Κατσουράνη στον χώρο που… επέβλεπε αφ’ υψηλού ο Κατσούρ και ο Μαρίνος που έκανε το παιδί ό,τι μπορούσε και σαν… ανταμοιβή αντικαταστάθηκε κιόλας, ο Παναθηναϊκός να μην υπάρχει μέσα στο γήπεδο.

Κι όταν για μια ακόμα φορά, στο δεύτερο αντί να μας καθίσει η πρώτη φάση και να τα… ξεχάσουμε όλα, φάγαμε πάλι πρώτοι γκολ, ήρθε η απόλυτη τρικυμία. Καμιά αντίδραση και κανένα πλάνο.

Για να περάσουν δεκαπέντε λεπτά έτσι και να κάνουμε πρώτη αλλαγή τον ένα από τους δύο που συμπεριφερόταν στοιχειωδώς ποδοσφαιρικά τον… Μαρίνο.

Για να παίξει, όπως μας ενημέρωσε ο σχολιαστής του αγώνα, δεξί χαφ ο Κατσουράνης (!!!) και δεξί μπακ (;;;;;) ο Ζέκα.

Ε, αν ήσουν Κωστένογλου και δεν έδινες αμέσως εντολή, την πρώτη φορά που θα πάρεις την μπάλα σαν ΑΕΚ να πας από κει το παιχνίδι, θα έπρεπε την ίδια ώρα να φύγεις από το ΟΑΚΑ.

Αλλά δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο Κωστένογλου δεν έφυγε από το ΟΑΚΑ και απλά έκανε το αυτονόητο. Πήγε το παιχνίδι στον ΑΔΕΙΟ πια χώρο από δεξιά του Παναθηναϊκού και ήρθε σε ρυθμό προπόνησης το δεύτερο γκολ, με τον Καντέ ακόμα να τρέχει για να προλάβει να δει από… κοντά την φάση.

Με λίγα λόγια. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό ακριβώς που φωνάζαμε καιρό εδώ, ότι πάει να κάνει. Να αυτοκτονήσει δηλαδή. Με μηδενικές αντιστάσεις από το ποδοσφαιρικό τμήμα στις…πιέσεις να αλλάξει όλες τις πετυχημένες συνταγές και σε τακτική ΚΑΙ σε πρόσωπα, που είχαν φέρει τον Παναθηναϊκό πρώτο και με διαφορά ΠΕΝΤΕ βαθμών.

Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Θυσία η ομάδα και οι στόχοι της, στην αρρώστια, στον παραλογισμό και την αμπαλοσύνη που, είτε μέσω των ΜΜΕ είτε μέσω τραμπουκισμών, ξύλου και πάσης φύσεως απειλών, κρατάει όμηρο αυτό τον σύλλογο.

Το έργο λοιπόν… ολοκληρώθηκε. Το πάλεψαν αρκετά είναι η αλήθεια και αρκετοί.

Μπορούν τώρα να απολαύσουν τους κόπους και τις… προσπάθειές τους. Και φυσικά μπορείτε πια ελεύθερα να στείλετε όσα υβριστικά μηνύματα θέλετε. Μόνο να τα στείλετε πριν κατεβείτε στο Πασαλιμάνι για να πανηγυρίσετε μαζί με τους… απέναντι, το… κατόρθωμά σας.

ΥΓ 1: Ακόμα περιμένω να δω σε ένα κρίσιμο παιχνίδι τους… ηγέτες που με έχετε πρήξει εδώ πέρα ένα χρόνο τώρα. Ακόμα. Αλλά ξέχασα. Μας… τάδειξαν. Με την… Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ. Καλά κρασιά.

ΥΓ 2: Το πρώτο γκολ, είναι ακριβώς η εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος. Ανύπαρκτο τείχος. Στην περιοχή που έρχεται η μπάλα, πηδάνε μόνο ΚΙΤΡΙΝΕΣ φανέλες. Α, φυσικά και κάτι ακόμα. Το γκολ είναι οφσάιντ. Αλλά ποιος να το δει και ποιος να διαμαρτυρηθεί. Και γιατί άλλωστε; Απ’ την στιγμή που δεν παίζει ο Βύντρα, ο Μπουμσόνγκ και ο Σαριέγκι όλα καλά.

ΥΓ 3: Δυστυχώς ο Φερέιρα και με αυτές τις δηλώσεις του με απογοήτευσε. Σαν να μην έγινε τίποτε. Σαν να μην υπάρχει λόγος να πει μια εξήγηση. Απλά… στο επόμενο ματς πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι. Και εγώ μίστερ. Και εγώ πιστεύω ότι στο… επόμενο ματς θα είμαστε καλύτεροι. Και μάλιστα στο… μεθεπόμενο, δυο φορές ακόμα καλύτεροι. Καληνύχτα.



πηγη  http://www.onsports.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου