Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Χαλάρωση και διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθίας!!!!







Αποδράστε στα όμορφα χωριά της Ορεινής Κορινθίας μέσα από μία μαγευτική διαδρομή. Στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας, τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ., 1000μ., και 1100μ. αντίστοιχα. Χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, τον 10ο αιώνα, από τους κατοίκους της περιοχής που κυνηγημένοι από επιδρομείς, ανέβηκαν στο βουνό και έκτισαν εκεί τα σπίτια τους.
Πατρίδα της γνωστής οικογένειας των Νοταραίων, τα Τρίκαλα είναι χτισμένα σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία με αξιόλογες εκκλησίες και πετρόκτιστα αρχοντικά όπως αυτό των Νοταράδων.
Φθάνοντας στα Κάτω Τρίκαλα, θα αντικρίσετε στο κέντρο του χωριού την υπέροχη πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπεραιωνόβια πλατάνια και τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου του 1697 με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες και απολαύστε τη θέα στο βουνό και στη θάλασσα.
Στη συνέχεια θα συναντήσετε τον οικισμό Μεσαία Τρίκαλα που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με νέα κτίσματα που όμως διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου με πέτρα και ξύλο. Εδώ θα βρείτε όμορφους ξενώνες που προσφέρουν τη φιλοξενία τους και υπέροχο παραδοσιακό φαγητό με θέα το μαγευτικό τοπίο της Ζήρειας. Από εδώ όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να ακολουθήσετε τα ορειβατικά περιπατητικά μονοπάτια απολαμβάνοντας τη φύση και παίρνοντας γερές δόσεις οξυγόνου.
Στα Άνω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε. Βγαίνοντας από το χωριό, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, χτισμένο το 1400 εκεί όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του. Από την αυλή του θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα της Κορινθίας! Και εδώ θα βρείτε πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες και ταβέρνες που θα ταξιδέψουν γευστικά τον ουρανίσκο σας σε γεύσεις αυθεντικές με οδηγό τα τοπικά προϊόντα!
Εκτός από την πανέμορφη φύση απολαύστε και τις δραστηριότητες μέσα στην αγκαλιά της που θα σας προσφέρουν χαλάρωση και διασκέδαση.
Περπατήστε στα μονοπάτια μέσα στη φύση της Ορεινής Κορινθίας, αναζητήστε την απόλυτη οδηγική εμπειρία με οχήματα 4χ4 στις διαδρομές της Ζήρειας και του Χελμού, βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση με ένα ποδήλατο βουνού σε μαγευτικές διαδρομές.
Για τους λάτρεις της Ιππασίας το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας στο Ρέθι Κορινθίας, προσφέρει κατάλληλα εκπαιδευμένα άλογα για βόλτες στο οροπέδιο της Ζήρειας και στις γύρω ρεματιές, ή εκπαιδευτές για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το ευγενές αυτό άθλημα.
Εξερευνήστε το ρέμα της φόνισσας και τα άλλα μαγευτικά μονοπάτια, απολαύστε τη φύση, νιώστε τον αέρα μιας άλλης εποχής, και αφήστε το συναίσθημα να σας κυριεύσει.
Όμορφα πόνυ θα εξοικειώσουν τα παιδιά, με την καθοδήγηση έμπειρων συνοδών, με το άθλημα της ιππασίας.
Το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μία πίστα baby lift και ένα συρόμενο αναβατήρα. Φορέστε τα χιονοπέδιλά σας και απολαύστε την κατάβαση. Νοικιάστε ένα από τα snow mobiles και ανακαλύψτε το οροπέδιο της Ζήρειας που απλώνεται μπροστά σας. Στο όμορφο σαλέ του μικρού χιονοδρομικού πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας.

πηγη  http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου