Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προς αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης - Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Olympic Air


Μετά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, όπως όλα δείχνουν, επίκειται σύνδεση, θαλάσσια και αεροπορική, αυτή τη φορά με τη Σμύρνη

Picture 0 for Προς αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης
Μετά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, όπως όλα δείχνουν, επίκειται σύνδεση,  θαλάσσια και αεροπορική, αυτή τη φορά με τη Σμύρνη.
Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τα μηνύματα που έλαβε από τις επαφές του με τους αρμόδιους φορείς της Σμύρνης, κατά την επίσκεψή του, τις προηγούμενες ημέρες, στη γείτονα ήταν θετικά για το θέμα αυτό. «Τα πράγματα είναι ευνοϊκά για μια θαλάσσια επικοινωνία με τη Σμύρνη» τόνισε χαρακτηριστικά, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως είπε, περισσότερες λεπτομέρειες γι΄ αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ (ΟΤΠΜΘ), πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τη Σμύρνη με αφορμή τουριστική έκθεση, στην οποία προβλήθηκε ο Οργανισμός μέσω ενός περιπτέρου ομογενή επιχειρηματία. Ο  κ.Μπουτάρης βρέθηκε στη γείτονα, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB) και, όπως είπε η υποδοχή, των Τούρκων ήταν εξαιρετική.


Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη
Mέσα στο επόμενο δίμηνο θα ανακοινωθούν οι νέες αεροπορικές συνδέσεις αναβαθμίζοντας τη Θεσσαλονίκη σε σημαντικό κόμβο στο δίκτυο της εταιρείας. Ξεκίνησε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Τίρανα

Picture 0 for Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη σχεδιάζει η Olympic Air
της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
Τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκές και βαλκανικές πρωτεύουσες, καθώς και τα ελληνικά νησιά εξετάζει η διοίκηση της Οlympic Air, η οποία εγκαινίασε χθες το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Τίρανα. Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο των εγκαινίων ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, Γιώργος Ευστρατιάδης μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ανακοινωθούν οι νέες αεροπορικές συνδέσεις με στόχο την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως σημαντικού κόμβου στο δίκτυο της εταιρείας. Η εταιρεία καλύπτει σήμερα από το Μακεδονία πέντε προορισμούς: Αθήνα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά, ενώ θα ξεκινήσει και πάλι η σύνδεση για τη θερινή περίοδο με Μύκονο και Σκιάθο.
Εξάλλου, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα το αεροδρόμιο Μακεδονία, που ήδη έχει αυξήσει τις συνδέσεις του θα προσελκύσει περισσότερες εταιρείες, καθώς παρατηρείται μια μετατόπιση από το Ελ.Βενιζέλος προς το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Σύμφωνα με τον κ.Ευστρατιάδη η Θεσσαλονίκη είναι φθηνότερη σε σχέση με την Αθήνα σε ό,τι αφορά τους φόρους των εισιτηρίων κατά 30-40% και για αυτό τον λόγο την προτιμούν και εταιρείες low cost.
Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Τίρανα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα(Δευτέρα και Παρασκευή και είναι προσαρμοσμένο στις εμπορικές και επιχειρηματικές απαιτήσεις του κοινού. Ο κ.Ευστρατιάδης ανέφερε ότι σήμερα ζουν στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας άνω των 150.000 Αλβανών, ενώ σε μηνιαία βάση, 50.000 Αλβανοί πολίτες μετακινούνται οδικώς από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Αλβανία και αντίστροφα. Επίσης, περισσότερες από 80 βορειοελλαδικές επιχειρήσεις διατηρούν γραφεία στα Τίρανα και αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ ο συνολικός αριθμός των ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα υπερβαίνει τις 270. Η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αλβανίας και τον μεγαλύτερο επενδυτή ξένων κεφαλαίων στη χώρα. «Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για τη νέα πτήση, η οποία οδηγεί σε διεύρυνση της επιχειρηματικής και τουριστικής συνεργασίας», υπογράμμισε στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής του αεροσκάφους της Olympic Air από τα Τίρανα. Η διάρκεια της πτήσης είναι 65 λεπτά και η τιμή για το απλό εισιτήριο ξεκινάει από 80 ευρώ.
Από την πλευρά του ο Αλβανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Ρόντα Ρίτζα δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες ειδικά από την Ελλάδα και εκτίμησε ότι η εν λόγω πτήση θα συμβάλει στην άνθηση του εμπορίου, του τουρισμού και των επιχειρηματικών συνεργασιών.
Η Olympic Air πετά σε 73 προορισμούς, από τους οποίους οι 32 στην Ελλάδα και οι 41 στο εξωτερικό. Για το 2011, σύμφωνα με τον κ.Ευστρατιάδη, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα κλείσει με ζημίες 32-33 εκατ.ευρώ έναντι 82 εκατ.ευρώ πέρσι με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση των ζημιών το 2012 και κέρδη από το 2013 και μετά.
πηγη  http://voria.gr
 



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου