Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΦΕΤ έκλεισε τη βιομηχανία Bolero παραγωγής ζαχαρωδών του ομίλου Χαΐτογλου.


Προσωρινό λουκέτο έβαλε ο ΕΦΕΤ σε εργοστασιακή μονάδα παραγωγής ζαχαρωδών στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, όπου εντόπισε και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων ή ληγμένων προϊόντων.

  
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την εταιρεία Bolero Ζαχαρώδη Θράκης ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, του Ομίλου εταιρειών Χαΐτογλου ΑΕΒΕ.
   Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο στην γραμμή παραγωγής, όσο και στον χώρο ζύγισης και αποθήκευσης των πρώτων υλών, 17,5 περίπου τόνοι ακατάλληλες πρώτες ύλες και ενδιάμεσα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, που έφεραν περασμένη ημερομηνία ανάλωσης.
Πρόκειται ειδικότερα για :
• 12,9 τόνους ενδιάμεσων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
• 3 τόνους αμυγδαλόψιχα τριμμένη – αμύγδαλο κροκάν άψητο με ημερομηνία λήξης 14/11/2008
• 1 τόνο Vegetable Fat Pr. Name με ημερομηνία λήξης 9/2011
• Μια ανοικτή συσκευασία των 450 κιλών και με περιεχόμενο περίπου 250 κιλά τεμάχια σοκολάτας γάλακτος με ημερομηνία λήξης 10/2010 και 200 κιλά σοκολάτας από την παραπάνω συσκευασία λιωμένη σε δεξαμενή
• 92 κιλά φλούδες πορτοκαλιού σε σιρόπι γλυκόζης με ημερομηνία λήξης 6/2011
   Πέραν των ανωτέρω, στον αύλειο χώρο του εργοστασίου και σε εξωτερικές αποθήκες – ψυγεία βρέθηκαν, μετά από έλεγχο, άλλοι 16,6 τόνοι πρώτων υλών, ενδιάμεσων προϊόντων ζαχαροπλαστικής και αδιάθετων τελικών προϊόντων με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας από το 2006 έως το 2011. Για τα προϊόντα αυτά η επιχείρηση δήλωσε ότι προορίζονται για καταστροφή και υπέβαλε σχετική αίτηση καταστροφής. Οι ποσότητες κατασχέθηκαν ως μη ασφαλείς, ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.
πηγη  http://www.enet.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου