Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Παραλίγο… παγκόσμιος. Συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Διηπειρωτικό Κύπελλο


Παραλίγο… παγκόσμιος
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Ο Άγιαξ φοβούμενος το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών της Νασιονάλ αρνείται να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση και έτσι τη θέση του πήραν οι «πράσινοι», οι οποίοι διεκδίκησαν ένα τρόπαιο που μοιάζει απίθανο να το κατακτήσει μία ελληνική ομάδα σήμερα. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής και των δύο αναμετρήσεων (στην Ελλάδα και την Ουρουγουάη) ήταν ο Τότης Φυλακούρης, ο οποίος σκόραρε και στα δύο ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο παιχνίδι στις 15 Δεκεμβρίου 1971 στο στάδιο Καραϊσκάκη είχαν παρακολουθήσει τον αγώνα περίπου 35.000 φίλαθλοι και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα για το «τριφύλλι».

Ο επαναληπτικός διεξήχθη στις 28 Δεκεμβρίου 1971 και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να κάνουν 24 ώρες ταξίδι για να φτάσουν στο Μοντεβιδέο. Εκεί οι «πράσινοι» πάλεψαν τις ελάχιστες πιθανότητες που είχαν, όμως δεν τα κατάφεραν.

Το φιλμ των δύο τελικών

15/12/1971, «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - Πειραιάς
Παναθηναϊκός-Νασιονάλ 1-1
Σκόρερ: 48’ Φυλακούρης - 51’ Αρτίμε

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς (60’ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Δομάζος, Κουβάς (21’ Δεληγιάννης).

Νασιονάλ (Γουόσινγκτον Εσαμέντι): Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάνσικ, Ουμπίνιας, Μοντέρο, Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίλια, Εσπάραγκο (82’ Ντουάρτε), Μανέιρο, Αρτίμε και Μοράλες.

29/12/1971, «Σεντενάριο» - Μοντεβιδέο
Νασιονάλ-Παναθηναϊκός 2-1
34’, 71΄Αρτίμε – 89’ Φυλακούρης

Νασιονάλ (Γουόσινγκτον Εσαμέντι): Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάνσικ, Ουμπίνιας, Μοντέρο, Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίλια (Μούιτσα), Εσπάραγκο, Μανέιρο, Αρτίμε και Μαμέλι (Μπαρένιο).

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Μητρόπουλος, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας (46’ Φυλακούρης), Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς.

Δείτε το σχετικό βίντεο 




http://www.sport-fm.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου