Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

TO VolosPress σιωπά.... ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ... ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ!!!!



Τον Ιούλιο του 2010 το τοπίο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν διαμορφωμένο από χρόνια. Υπήρχαν... 3-4 εφημερίδες, 2 κανάλια, 3 περιοδικά και μερικές δεκάδες ραδιόφωνα. Η ιδέα ήρθε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, άλλων σχετικών και άλλων άσχετων με τη δημοσιογραφία, αλλά κοινωνικά ευαίσθητων και ενεργών πολιτών. Τότε αποφασίστηκε η δημιουργία ενός - του πρώτου - ηλεκτρονικού μέσου λαικής και αυθεντικής ενημέρωσης. Μίας ενημέρωσης χωρίς παροπίδες, μακριά από συμφέροντα και προκαταλήψεις, γι αυτό και οι διαχειριστές αυτού του ιστοτόπου παρέμειναν ανώνυμοι. Δεν δέχθηκαν πιέσεις και αν δεχόντουσαν κάποια στιγμή δε θα υπέκυπταν.
Στα μέσα εκείνου του Ιουλίου λοιπόν ξεκινήσαμε ένα μακρύ ταξίδι, με λίγη αισιοδοξία καθώς οι Βολιώτες δεν ήξεραν καλά καλά πώς μπαίνουνε στο ίντερνετ. Πόσο μάλλον να είχαν και ένα μέσο που θα άνοιγαν για να μάθουν τα νέα του τόπου τους και της γενικότερης επικαιρότητας 10 φορές τη μέρα. Δεν ήταν εύκολο. Το στοίχημα δεν μας ευνοούσε. Κι όμως το κατορθώσαμε! Μέσα σε ενάμισι χρόνο καταφέραμε στο VolosPress να έχουμε 2.332.000 αναγνώστες από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο να μας διαβάζουν σε καθημερινή βάση 20.000 αναγνώστες!
Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία για εμάς την οποία δεν θελήσαμε να την εξαργυρώσουμε ποτέ, ούτε με διαφημίσεις ούτε με χρήματα κάτω από το τραπέζι. Επίσης επιτυχία μας είναι ότι ανοίξαμε τους ορίζοντες στο χώρο. Μέσα σε λίγους μήνες από την λειτουργία του VolosPress δημιουργήθηκαν άλλα 25 blogs τοπικού περιεχομένου, από τα οποία σήμερα σε λειτουργία βέβαια είναι τα 5.
Πίσω από το VolosPress δεν κρύβεται ένα πρόσωπο. Κρύβεται μία ιδέα. Της ελεύθερης πληροφόρησης. Της ολοκληρωμένης και δίκαιης πληροφόρησης. Τη γνώμη μας μπορεί να τη λέγαμε, αλλά δεν αποκλείαμε και τη γνώμη κανενός όσο κι αν διαφωνούσε μαζί μας. Αυτή είναι η δική μας αρχή. Στις 24 αυτές ώρες που ανακοινώσαμε ότι πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία του VolosPress λάβαμε εκατοντάδες e-mails από αναγνώστες που ζητούν να συνεχίσουμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι αγαπητοί φίλοι, θέλουν μανιωδώς να μας φιμώσουν. Κάποιοι θέλουν να μας βλάψουν επειδή λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επειδή μπορούμε και δίνουμε το λόγο απευθείας σε εσάς και δεν φιλτράρουμε με τον τρόπο που θέλουν τα δημοσιεύματα. Τέθηκαν πολλά ηθικά διλλήμματα μέσα μας και δε σας το κρύβω ότι ακόμα και σήμερα με πόνο ψυχής δεν ανεβάσαμε ούτε μία είδηση...
Όμως υπό το καθεστώς πίεσης, τρομοκρατίας και φόβου εμείς δε μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ο πόλεμος είναι ανελέητος και οι δημοκρατικές και ελεύθερες φωνές δυστυχώς όλο και θα λιγοστεύουν. Δώσαμε μάχη για να μείνουμε ζωντανοί. Και τη δίνουμε μέχρι και τώρα. Αν τα καταφέρουμε θα το δείξει ο χρόνος.
Aν δεν αισθανθούμε ξανά ελεύθεροι και δυνατοί σας ο υποσχόμαστε όλοι μας ότι δεν πρόκειται να πιάσουμε πληκτρολόγιο.
Εσείς όμως μείνετε αναγνώστες στα πολύ καλά τοπικά και όχι μόνο blogs για να μαθαίνετε και καμία αλήθεια...





ΑΠΟ http://adarofos.blogspot.com/: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ .  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ..... ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Στο επανιδείν!!!!
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου