Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: Ευρασιατική ένωση, "ονειρεύεται" ο Πούτιν.

Την διαμόρφωση των κανόνων που θα ισχύουν τις επόμενες δεκαετίες στο παγκόσμιο οικονομικό πεδίο, επιχειρεί να προκαταλάβει ο ρώσος πρωθυπουργός, κ. Πούτιν, προτείνοντας, εμμέσως, την αναβίωση της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με τη δημιουργία μία ευρασιατικής ένωσης, στην οποία θα....
συμμετέχουν οι χώρες της πρώην σοβιετικής Ένωσης και φυσικά η Ρωσία.
Ο ίδιος πάντως, με άρθρο του στην εφημερίδα Ισβέστια, αρνείται πως πρόθεσή του είναι η αναβίωση της αυτοκρατορίας.

"Προτείνουμε ένα μοντέλο ισχυρής και διεθνικής ένωσης, που θα είναι σε θέση να γίνει ένας από τους πόλους του σύγχρονου κόσμου", εξηγεί.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξάλλου εξήρε τα πλεονεκτήματα της τελωνιακής ένωσης της Ρωσίας με το Καζακστάν και τη Λευκορωσία, που οριστικοποιήθηκε το 2009 και σύμφωνα με τον Πούτιν μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα αυτού του νέου σχεδίου.

"Έχουμε έναν πιο φιλόδοξο στόχο: να πάμε σε άλλο επίπεδο, μεγαλύτερης ενσωμάτωσης: προς μία Ευρασιατική Ένωση. Η ιδέα της Ευρασιατικής Ένωσης είναι αυτή της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες. Αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής", εξήγησε στο άρθρο του.

"Η ιδέα δεν είναι να αναβιώσουμε την Σοβιετική Ένωση με μία άλλη μορφή", υπογράμμισε, μολονότι ο ίδιος, αλλά και πολλοί άλλοι, είχε χαρακτηρίσει το 2005 την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ως "τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή" του 20ού αιώνα, ενώ το 2000, όταν ανήλθε στην εξουσία, είχε αποκαταστήσει και τον σοβιετικό εθνικό ύμνο.




http://www.dailynews24.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου