Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ: Παιδαγωγικό κραχ στο Πανεπιστήμιο ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ!!!!

Παιδαγωγικό κραχ στο Πανεπιστήμιο

Μετά το οικονομικό κραχ που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το κοντέρ να συνεχίζει να γρ
άφει τεράστια χρέη, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο και με παιδαγωγικό κραχ.
Η πολυπόθητη λύση για την εξεύρεση αιθουσών που θα στεγάσουν, ίσως πρόχειρα, τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων δεν βρέθηκε, ενώ ακόμη δεν διορίστηκαν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες. «Ξεκινάμε τη Δευτέρα μαθήματα κι ο Θεός βοηθός», είπε χαρακτηριστικά η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου, περιγράφοντας το οξύτατο πρόβλημα.
Με πλήρη αβεβαιότητα ξεκινά τη Δευτέρα το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων του τοπικού Ιδρύματος. Μέχρι και χθες δεν βρέθηκε καμία λύση για τη στέγασή τους και πιθανότατα να μην μπορούν να διεξαχθούν τα μαθήματα. Η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου κ. Ελένη Ανδρέου σημείωσε πως για κάποια μαθήματα είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρξουν αίθουσες, ενώ το πρόβλημα οξύνεται καθώς ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι συμβασιούχοι διδάσκοντες. «Ουσιαστικά ξεκινάμε τη Δευτέρα μετέωροι κι ο Θεός βοηθός.
Δεν έχει λυθεί το θέμα των αιθουσών, δεν έχουμε συμβασιούχους διδάσκοντες με χίλια μύρια προβλήματα, με καταλήψεις σε ορισμένα παιδαγωγικά τμήματα», υπογράμμισε η κ. Ανδρέου. Οι φοιτητές θα ξεκινήσουν το εξάμηνο και θα πρέπει να μετακινούνται από το κτήριο Παπαστράτος στο Πολυτεχνείο ή και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, αν κι εκεί υπάρξουν άδειες αίθουσες, δεν θα παρακολουθούν μαθήματα τα οποία θα τα δίδασκαν οι συμβασιούχοι ενώ δεν θα μπορούν να παρακολουθούν ακόμη και βασικά μαθήματα καθώς δεν θα υπάρχουν αίθουσες.
Στις περιπτώσεις δε που βρεθεί κάποια άδεια αίθουσα είναι πολύ πιθανό να μην έχει τη χωρητικότητα που πρέπει με αποτέλεσμα να κάνουν μάθημα οι μισοί από τους φοιτητές. Το θέμα της καθυστέρησης διορισμού των συμβασιούχων διδασκόντων, στους οποίους στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τμήματα ανέδειξε και η Σύνοδος των Παιδαγωγικών τμημάτων, με τους προέδρους να αποστέλλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας. Φόβοι ματαίωσης του εξαμήνου Στο μεταξύ η κατάσταση με τις καταλήψεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει οξυνθεί.
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη υπάρχει έντονο ενδεχόμενο εάν οι φοιτητές δεν σταματήσουν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να χαθεί το εξάμηνο. «Πρέπει να συμπληρωθούν 13 ακαδημαϊκές εβδομάδες. Μπορεί να δοθεί παράταση μίας εβδομάδος, όμως η συνέχεια των καταλήψεων θα φέρει τα πάνω - κάτω στο εξάμηνο. Υπάρχει έντονος φόβος για τα Τμήματα Χωροταξίας και Αρχιτεκτονικής, ενώ στο χορό των καταλήψεων έχουν προστεθεί και τα Δίκτυα και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής», σημείωσε ο Αντιπρύτανης.
Τα θέματα που ταλανίζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και η στάση που θα κρατήσουν τα όργανά του απέναντι στο νέο νόμο - πλαίσιο θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου