Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ένα βήμα πριν τις υπογραφές Τζίγγερ και Αλ Σαούντ....


Το πιο σημαντικό βήμα- μέχρι το επόμενο- έγινε από τους νομικούς εκπροσώπους Βαρδινογιάννη- Αλ Σαούντ, αφού υπεγράφη αργά το απόγευμα το Memorandu
m Of Understanding.

Το μνημόνιο συμφωνίας των δύο πλευρών έχει μικρές διαφορές σε σχέση με το αρχικό προσχέδιο, ωστόσο μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, επήλθε συμφωνία μεταξύ των νομικών εκπροσώπων.

Ο δικηγόρος του Σαουδάραβα, Παναγιώτης Πετρόπουλος συναντήθηκε με τον Βλάσση Τσάκα και του παρουσίασε την τελική μορφή του Μ.O.U. (έχουν γίνει μικρές αλλαγές), ενώ η πλευρά του Αλ Σαούντ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την οριστική συμφωνία για την υπογραφή του M.O.U.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την άφιξη του Σαουδάραβα υποψήφιου επενδυτή στην Ελλάδα, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημέρα άφιξης του Αλ Σαούντ στην Αθήνα.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες από τους συνεργάτες του για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την επικείμενη επίσκεψη του Σαουδάραβα στην πρωτεύουσα.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Παρασκευή ή Σάββατο( το πιο πιθανό) θα βρεθεί στην Αθήνα ο Αλ Σαούντ για να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και να υπογραφεί με επίσημο τρόπο το Memorandum Of Understanding, ενώ στα πλάνα του Σαουδάραβα είναι να παρακολουθήσει και τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη, καθώς και συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και Έλληνες επιχειρηματίες( στο πλαίσιο πιθανής επένδυσης στην ελληνική αγορά).

Εγγυητική και... αλλαγή σελίδας
Το πλέον καθοριστικό βήμα είναι η κατάθεση της εγγυητικής σε λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όταν η πλευρά του Σαουδάραβα καταθέσει το ποσό των 20 εκ. ευρώ, τότε θα ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Σουλτάν Μπιν Νάσσερ Αλ Σαούντ.
Διαδικασία που θα χρειαστεί χρόνο, αφού θα προηγηθεί η μελέτη των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ και ο οικονομικός έλεγχος που αναμένεται να πραγματοποιήσει η πλευρά του Σαουδάραβα υποψήφιου επενδυτή. 

Επιμέλεια: Νίκος Τζουάννης
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου