Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ: Σύνδεση Βόλου με Ρόδο και Σαντορίνη;....

Αύξηση της κίνησης που ξεπερνά το 70%, παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση απ’ όλα τα αεροδρόμια της περιφέρειας.


Πέρυσι σημειώθηκαν 56.000 αφιξοαναχωρήσεις, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να φθάσει στις 90.000 περίπου, όπως επισήμανε ο αερολιμενάρχης Κ. Ευσταθίου μιλώντας χθες στο «Ράδιο-Ένα 102,5».
«Το αεροδρόμιο αποτελεί πλέον ορόσημο για όλη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και για το 2012 ευελπιστούμε σε νέα σημαντική αύξηση της κίνησης, όπως και περισσότερα δρομολόγια για το εσωτερικό της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Ευσταθίου.

Ο αερολιμενάρχης αποκάλυψε ότι ενδεχομένως τη νέα χρονιά να υπάρχει αεροπορική σύνδεση με Ρόδο και Σαντορίνη.
Η τελευταία πτήση της Ryanair για φέτος, είναι το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ενώ οι πτήσεις θα συνεχιστούν και το χειμώνα με την εταιρία Sky Express και με το Ηράκλειο Κρήτης.

Η αεροπορική γραμμή για Ηράκλειο τον Αύγουστο, είχε 99% πληρότητα και σήμερα έχει πληρότητα μάξιμουμ 60%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, κάτι που ο κ. Ευσταθίου απέδωσε στην προσπάθεια των τοπικών φορέων και του αεροδρομίου.

Πολλοί οι επιβάτες
Ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση, ο αερολιμενάρχης τόνισε ότι μέχρι πέρυσι, που δεν υπήρχε η Ryanair από Θεσσαλονίκη, ερχόταν στη Ν. Αγχίαλο επιβάτες από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από Αθήνα, Πάτρα κλπ. Φέτος, επειδή αεροσκάφη της εταιρίας αναχωρούν και από Θεσσαλονίκη, υπάρχουν επιβάτες από τη Θεσσαλία και τα νότια της χώρας.


«Από το 1994, που βρίσκομαι στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, στα 27 χρόνια που είμαι στην Υπηρεσία, φέτος για πρώτη φορά διερωτήθηκα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι επιβάτες και που ήταν αυτοί τόσα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου. Πρόσθεσε δε ότι το αεροδρόμιο, στην εποχή που ζούμε, αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας και είναι μέσον για εργασία και χρήματα για την ευρύτερη περιοχή και πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι.

Τέλος, τόνισε ότι ήδη άρχισαν να δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις όπως duty free, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ., που σημαίνει ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Πρόβλημα με το «ραδιοφάρο»
Μπορεί το πρόβλημα με το ραδιοφάρο του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, να αναμένεται να αποκατασταθεί σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, οι πτήσεις έγιναν κανονικά το απόγευμα της Κυριακής και σήμερα το πρωί, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και την Τρίτη για δύο πτήσεις της Ryanair, που είναι προγραμματισμένες. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κανονικά και η πτήση της εταιρίας Sky Express, προς το Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, το πρόβλημα με τον ραδιοφάρο εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, οπότε είχαν προγραμματιστεί δύο πτήσεις για Ρώμη και Βρυξέλλες το Σάββατο και για Μιλάνο και Φρανκφούρτη, την Κυριακή.
«Σε συνάρτηση της βλάβης στο μηχάνημα και του καιρού, τα αεροσκάφη πλησίασαν το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν και πήγε για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Ευσταθίου, προσθέτοντας ότι η εταιρία ακύρωσε τις πτήσεις της Ρώμης και της Φρανκφούρτης, ενώ για τις άλλες δύο (Βρυξέλλες και Μιλάνο), μίσθωσε λεωφορεία και μετέφερε τους επιβάτες να πετάξουν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, η ταλαιπωρία των επιβατών είναι πολύ μεγάλη και ο αερολιμενάρχης εξέφρασε λύπη γι’ αυτό το γεγονός, συμπληρώνοντας ότι η υπηρεσία έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημέρωσε τις εταιρίες για την κατάσταση που επικράτησε.

Αναμένεται αποκατάσταση
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, το μηχάνημα αυτό, που δεν υπάρχει σε όλα τα αεροδρόμια, είναι ένα «συν» για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ωστόσο η συγκυρία ήταν η βλάβη, σε συνδυασμό με τον καιρό.

Από την Τρίτη, που παρουσιάστηκε η βλάβη, έγιναν προσπάθειες με τον τεχνικό που υπάρχει, να επισκευαστεί, ωστόσο, απαιτούνται εξειδικευμένοι τεχνικοί από την Αθήνα, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι θα γίνει εντός των ημερών.
Η βλάβη, έγινε γνωστή στη Δημοτική Αρχή Βόλου και την υπεύθυνη τουρισμού κα Σούλα Μπαρτζιώκα, η οποία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιέσει για την αποκατάστασή της. 



πηγη  http://newsvolos.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου