Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Το ρεντίκολο των Συριζαίων στη Φθιώτιδα και η παταγώδης αποτυχία στους γιατρούς της Λέσβου

ΣΥΡΙΖΑ
Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24
Στην κυριολεξία ρεντίκολο στην πόλη της Λαμίας, στη Φθιώτιδα ευρύτερα και τελικώς σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έγινε η ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση τους απίστευτης βλακείας, στο όνομα της…ιστορικής αλήθειας (…), με αφορμή τις εκδηλώσεις γιά την διπλή επέτειο του εορτασμού γιά τον πολιούχο της Λαμίας Άγιο Λουκά και την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ.
Το ιστορικό του απίστευτου θέματος-θεάματος των τοπικών ΣΥΡΙΖΑίων έχει ως εξής:
-Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε στις 15/10/14 ανακοίνωση υπό τον τίτλο “ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ”, πριν το μεσημέρι, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: 
”…Η Λαμία έχει την τιμή να είναι πατρίδα του πρωτο-καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη και πολλών επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που πήραν τα όπλα ενάντια στη ναζιστική κατοχή και θυσιάστηκαν για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η 18η Οκτωβρίου, είναι ημέρα τιμής και μνήμης που ανήκει σε όλους τους Αντιστασιακούς και αυτό το περιεχόμενο πρέπει να έχει ο γιορτασμός της επετείου.
Ο καθιερωμένος διπλός εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου- εθνικός και θρησκευτικός- με έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου, υποβαθμίζει τη συμβολή των μαχητών του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Λαμίας και συσκοτίζει την ιστορική αλήθεια αποδίδοντας την απελευθέρωση της Λαμίας σε «θεία» επέμβαση . Για το λόγο αυτό δεν θα συμμετάσχουμε στον επίσημο εορτασμό της επετείου, στο πρόγραμμά του οποίου περιλαμβάνονται δοξολογίες και λιτάνευση εικόνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας τιμώντας τους μαχητές του ΕΛΑΣ-απελευθερωτές της πόλης και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καλεί σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης και τιμής το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Λαού στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη…”
-Λίγες ώρες αργότερα, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ταυτόσημη ανακοίνωση, από την οποία είχε απαλειφθεί η διατύπωση “γιά το λόγο αυτό δεν θα συμμετάσχουμε στον επίσημο εορτασμό της επετείου, στο πρόγραμμά του οποίου περιλαμβάνονται δοξολογίες και λιτάνευση εικόνων”
-Στο θέμα παρενέβη την επομένη, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, σε σχετική του δήλωση τα εξής:
“Μέ ἔκπληξη πληροφορηθήκαμε τήν ἀνακοίνωση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος, σχετικά μέ τόν ἑορτασμό τῆς μνήμης τοῦ πολιούχου Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ καί τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς πόλεως ἀπό τά γερμανικά στρατεύματα πρίν ἀπό 70 χρόνια.
Ἡ ἔκπληξή μας ἔγκεται στήν προτροπή τοῦ ΣΥΡΙΖΑ νά μή συμμετάσχουν οἱ ψηφοφόροι του στίς θρησκευτικές τελετές καί συγκεκριμένα, ὅπως γράφουν: «στίς δοξολογίες καί λιτάνευση εἰκόνων».
Εἶναι δικαίωμα τοῦ καθενός νά πιστεύει ὅ,τι θέλει, ἀλλά καί ὑποχρέωση νά μή δεσμεύει τήν ἐλευθερία τοῦ ἄλλου.
Εἶναι μέγα ἀτόπημα τῶν ὑπευθύνων τοῦ τοπικοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί κομματικά ἀσύμφορο γιά αὐτούς, νά ἀποκλείουν τούς ψηφοφόρους τους, μέ ἕνα τρόπο ἀντιδημοκρατικό, ἀπό τίς ἐκκλησιαστικές ἑορταστικές ἐκδηλώσεις, παρ΄ὅτι γνωρίζουν, ὅτι πολλά ἀπό τά μέλη του καί θρησκεύουν καί δέν ντρέπονται νά δηλώσουν, πώς εἶναι παιδιά τῆς Ἐκκλησίας.
Κανένας δέν ἀπαξιώνει τήν συμβολή στήν ἀπελευθέρωση τῆς Λαμίας τοῦ καπετάνιου τοῦ ΕΛΑΣ Ἄρη Βελουχιώτη….Μᾶς φαίνεται πολύ περίεργο πῶς ὁ τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ἔρχεται σέ πλήρη ἀντίθεση πρός τίς ἐνέργειες τοῦ Προέδρου του κ. Ἀλέξη Τσίπρα, ὁ ὁποῖος τόν τελευταῖο καιρό ἐξεδήλωσε ἐμπράκτως τόν σεβασμό του πρός τά Ἱερά καί Ὅσια τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς Χριστιανοσύνης γενικότερα, ἐπισκεφθείς τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη, τόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος, τό Ἅγιο Ὄρος, ἀλλά καί τόν Πάπα τῆς Ρώμης στό Βατικανό.
Ἡ ἐποχή μας χρειάζεται ἑνότητα γιά νά ὀρθοποδήσει καί ὄχι ρατσιστική νοοτροπία κατά τῶν πιστευόντων..”
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Λαμία, η δεύτερη ανακοίνωση-αναδίπλωση της ΝΕ των ΣΥΡΙΖΑίων, επιβλήθηκε “κεντρικά” από το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, όπου έγιναν κρούσεις διαμαρτυρίας, από κύκλους προσκείμενους στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, αλλά η πολιτική ζημιά είχε ήδη γίνει, με τη δήλωση του Μητροπολίτη.
Είναι άλλωστε γνωστό, ότι η ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθειά διχασμένη μεταξύ των προσκείμενων στην προεδρική πλειοψηφία Τσίπρα και αυτών του Αριστερού Ρεύματος Λαφαζάνη. Οι τελευταίοι έθεσαν βέτο σε οποιαδήποτε περαιτέρω “βελτίωση” της αρχικής ανακοίνωσης, πλην της απαλοιφής των περί λιτανειών κλπ.
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι τα προηγούμενα, τα οποία συζητούνται ευρέως στη Φθιώτιδα, ιδιαίτερη πατρίδα του γράφοντος από πατέρα απεσιωπήθησαν πλήρως από το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» και τον κλώνο της «Ε», εν γνώσει τους προφανώς και κατόπιν εντολών του «Σκουρλετομάγαζου» που έχει την ευθύνη της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια τύχη του σκότους από τα ΣΥΡΙΖΑίϊκα φύλλα θα είχε και η είδηση της παταγώδους αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑιϊκου συνδυασμού στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, αν σε χθεσινή επιστολή αναγνώστη από τον κλώνο της «Ε» (Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης, σελ.47) δεν περιείχετο και η φράση: «Προχθές είχαμε εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους. Οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν καλά. Κι ένα μικρό δείγμα των αποτελεσμάτων σ’ αυτόν το χώρο είναι ότι στη Λέσβο ο συνδυασμός με επικεφαλής έναν άξιο γιατρό, γνωστό γιά τις πολλαπλές του δραστηριότητες, που στις περιφερειακές εκλογές συγκέντρωσε 3.000 σταυρούς, δεν μπόρεσε ούτε καν να κρατήσει τα ποσοστά του»(…)
Πράγματι, στις εκλογές του ΙΣΛ ο συνδυασμός του απερχομένου προέδρου Παν. Προβέτζα απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία των 7 εδρών του 11μελούς ΔΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑίϊκος συνδυασμός του Μάκη Αξιώτη, πρώτο σε σταυρό περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού της δημοσιογράφου Αγλαίας Κυρίτση, κέρδισε δύο μόνον έδρες καί πήρε λιγότερες από τις μισές ψήφους, από τις 70 ψήφους του ίδιου συνδυασμού στις αμέσως προηγούμενες αρχαιρεσίες.
Μεθυσμένοι στο κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» από τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑίϊκου συνδυασμού σε ποσοστό περί το 15% ,στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με πρώτο το συνδυασμό του νυν προέδρου Γ.Παπούλη, ο οποίος έχασε μεν 15 μονάδες από το 50,17% των προηγούμενων αρχαιρεσιών, αλλά με πολυδιάσπαση του χώρου της ΝΔ σε τέσσερις συνδυασμούς, το ποσοστό των οποίων αγγίζει περίπου το ποσοστό της ΝΔ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του ΙΣΑ, «ξέχασαν» ή έκριναν μη δέον να αναφερθούν στη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στους ιατρούς της Λέσβου (17 από 70 ψήφους). Ομοίως έπραξε και η …«ανεξάρτητη, απογευματινή, συνεταιριστική εφημερίδα» της οδού Κολοκοτρώνη.
Επιμύθιον: Αφού το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» αδυνατεί-επί του παρόντος τουλάχιστον-να επιβάλει στεγανοποιημένη ενημέρωση μέ μόνες τις αλήθειες που «συμφέρουν το κόμμα», δεν είναι καλύτερα να μην αποκρύπτουν τις αποτυχίες τους, τα λάθη και τις μακακίες τους, ώστε τουλάχιστον να τηρούν τα προσχήματα και τελικώς να μην γελοιοποιούνται;

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου