Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο τρομερός αεροπόρος Ρολάν Γκαρός - Καμία σχέση με το τένις!!!!



Ο γάλλος αεροκασκαντέρ και δεινός μαχητής του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
Το βαρύ πυροβολικό της γαλλικής αεράμυνας στα χαρακώματα του Μεγάλου Πολέμου απέκτησε φήμη ζηλευτή ως ένας από τους πιονέρους της νέας περιπέτειας του ανθρώπου στους αιθέρες.


Πολύπειρος πιλότος και δημιουργικότατος κασκαντέρ, ο Ρολάν Γκαρός έμελλε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα περνούσε χωρίς στάση τη Μεσόγειο από αέρος (από τη Γαλλία στην Αλγερία), πριν εμπιστευτεί τις απαράμιλλες κυβερνητικές του ικανότητες στην υπηρεσία της γαλλικής αεροπορίας, οργώνοντας το Δυτικό Μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου. 

Καμία σχέση με το τένις λοιπόν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι θεωρούν φυσικότατα πως ήταν τενίστας λόγω του περίφημου και ομώνυμου παρισινού σταδίου(!), ο παράτολμος πιλότος έγινε από νωρίς διασημότητα στην καριέρα του ως εκτελεστής παρακινδυνευμένων ακροβατικών αλλά και ως πιλότος ταχύτητας, κερδίζοντας δύο φορές τόσο την κούρσα Παρίσι-Μαδρίτη όσο και το Παρίσι-Ρώμη. 

Κι έτσι το 1914, την ώρα που δοκίμαζε τα αεροπλάνα της αεροναυπηγικής Morane-Saulnier, ο Γκαρός έθεσε το παγκόσμιο ρεκόρ στο υψόμετρο, καθώς έφτασε με το αεροπλάνο του στο αστρονομικό νούμερο των 4.250 μέτρων! 

Και βέβαια, όταν ξέσπασε ο Α’ Παγκόσμιος αργότερα την ίδια χρονιά, δεν θα μπορούσε να μην υπηρετήσει την πατρίδα του από αέρος…


ΑΝΑΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ  http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2014/23102014-h1233.html
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου