Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Δημόσιο η προκαταβολή σύνταξης σε εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση, σύμφωνα και με τη σχετική υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, προκαταβολή σύνταξης αναμένεται να πάρουν 20.000 με 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους.

Πώς υπολογίζεται η προκαταβολή σύνταξης

Το ποσό της προκαταβολής σύνταξης υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του μισθολογικού κλιμακίου της 31ης Οκτωβρίου 2011 και συμψηφίζεται με τα αναδρομικά ποσά της καταβαλλόμενης σύνταξης. Η προκαταβολή υπόκειται μόνο σε κρατήσεις φόρου εισοδήματος και υγειονομικής περίθαλψης. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, καταβάλλεται στον δικαιούχο εντός 40 ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής αποστολής του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μέχρι την έναρξη πληρωμής της σύνταξης.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, μέχρι να βγει η κανονική σύνταξη, οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις θα λαμβάνουν ως προκαταβολή το 50% του βασικού τους μισθού, προσαυξημένου με το 50% τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Για υπαλλήλους με αναπηρία άνω του 67%, ή για όσους είναι γονείς τέκνων με αναπηρία, ή έχουν τρία και άνω τέκνα, το ποσοστό της προκαταβολής φτάνει το 60% του βασικού μισθού.
Με πληροφορίες από «Έθνος»

 ΠΗΓΗ   http://www.apnet.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου