Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γκολ στη φτώχεια! - 11ο κατά σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η πλατεία Κοτζιά μετατρέπεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου και «καυτή έδρα», φοράμε φανέλες, σορτσάκια, τα παπούτσια με καρφιά και κατεβαίνουμε σε ένα μεγάλο «οικογενειακό δίτερμα» για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό ειναι το μήνυμα ανθρωπιάς του Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για το 11ο κατά σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα φιλοξενηθεί τον Αύγουστο (10 με 18/8) στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας. Εκεί θα συναντηθούν 64 χώρες-ομάδες από όλα τα σημεία του πλανήτη με κύριο στόχο όχι να «σηκώσουν την κούπα», αλλά κυρίως, όλοι μαζί να βάλουν ένα γκολ στη φτώχεια και στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μεταξύ αυτών, σε αυτή θα βρίσκεται για 7η συνεχή χρονιά και η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων. Η ελληνική ομάδα που αυτό τον καιρό συνεχίζει την προετοιμασία της, με εβδομαδιαίες προπονήσεις στο γήπεδο του Ρουφ που παραχωρεί για τις ανάγκες ο Δήμος Αθηναίων.
Πριν από το μεγάλο γεγονός του Αυγούστου όμως, έχουμε μπροστά μας αυτό της πλατείας Κοτζιά! Εκεί όπου, αυτό το Σάββατο 29 Ιουνίου, τα παιδιά της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» θα στήσουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μαζί με γνωστούς και λιγότερο γνωστούς φίλους μας θα συναντηθούν για να παίξουν ποδόσφαιρο και με τακουνάκια, μαγικά «ένα-δύο», «ψαλιδάκια» και πολλά γκολ να στείλουν το δικότους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια, στις διακρίσεις και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 (και πάει μέχρι τις 15:00) και οι αγώνες (14λεπτης διάρκειας ο καθένας) θα γίνουν με βάση τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν υπάρχουν σκοπιμότητες. Μόνο καλή διάθεση και πνεύμα αλληλεγγύης.
Τα παιδιά της εθνικής αστέγων θα είναι εκεί, όπως και πολλοί γνωστοί άσοι των ελληνικών γηπέδων (Τάκης Γκώνιας, Δημήτρης Μάρκος, Άκης Ζήκος, Περικλής Παπαπαναγής κ.ά.).
Εκεί θα υπάρχει κι ένα περίπτερο/κιόσκι, από το οποίο πρόθυμοι εθελοντές θα ενημερώνουν τον κόσμο για την πρωτοβουλία, την Εθνική Αστέγων, τους φίλους και υποστηρικτές της, και την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Από αυτό το περίπτερο, θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να προμηθεύεται ένα από τα καταπληκτικά t-shirtsτης καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», και –βεβαίως- το τελευταίο τεύχος (και κάποια από τα προηγούμενα!) του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».



ΠΗΓΗ    http://iatroi.eu/2013/06/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου