Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

35ο RIVER PARTY ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Αυτά είναι τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο YOUTH STAGE

Από τους υπεύθυνους του 35ου RIVER PARTY ανακοινώθηκαν πριν λίγο οι μπάντες που θα εμφανιστούν στο Youth Stage:

Ο διαγωνισμός του Youth Stage ολοκληρώθηκε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη!

Τα συγκροτήματα που θα ξεσηκώσουν το Youth Stage του 35ου River Party είναι εδώ:


1. Οι Red 11 Δημιουργήθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη με σκοπό τη μη αποτυχία (αλήθεια)! Ο ήχος της μπάντας προσανατολίζεται σε ροκ ακούσματα, ελληνικά και ξένα. Η μπάντα αποτελείται από τον Κωνσταντίνο στα φωνητικά, το Χάρη στην κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά, το Γιώργο στην κιθάρα, τον Οδυσσέα στα πλήκτρα, τον Αποστόλη στο μπάσο και το Στέλιο στα τύμπανα.

Είδος μουσικής: garage rock


2. Οι Incognito!είναι μια μπαντα 20ρηδων απο τη Θεσσαλονικη. Εχουμε παιξει πολλα live , με καποια απο τα σημαντικοτερα να ειναι στο Schoolwave, στην Πλατεια Αριστοτελους την γιορτη της Τσικνοπεμτης, στη Δραμα, στην Αθηνα κ.ο.κ... Αν θεωρητηκα βαζαμε σε ενα μουσικο καλουπι ηχους επηρεασμενους απο Ramones, Cheap Trick, Green Day, Oasis kai Beatles θα παιρναμε την μουσικη που παιζουμε εμεις . Το να παιξουμε στο μεγαλυτερο ελληνικο φεστιβαλ, το οποιο υποστηριζουμε και ως ακροατες θα ηταν ενα ακομα βημα στο να μεταδωσουμε και σε ενα αλλο κοινο την τρελα που κουβαλαμε ;)

Είδος μουσικής: Punk Rock


3. Οι Vasilina and the Soul Men ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2012 ως acoustic band απο την τραγουδίστρια του σχήματος Βασιλίνα Μέγκλα και τον κιθαρίστα του τον Θάνο Παγκράτη.Αργότερα προστέθηκε ο Χρήστος Σαφαρίκας ο Πιανίστας καθώς δεν άργησε να έρθει στην παρέα και ο Χρήστος Διαμαντάκης (σαξοφωνίστας )και ο Παναγιώτης Αιβαζίδης στο cajon.Τελευταίος μπηκε ο Νίκος Ζιόγας στα πλήκτρα. Η μπάντα είναι επηρεασμένη απο soul,blues,funk,bossa nova και rock n'roll ακουσματα. Το συγκρότημα εχεί ήδη κάνει εμφανίσεις σε bar ,μουσικούς χώρους και μουσικά festival τοσο της Θεσ/νικης οσο και εκτός .

Είδος μουσικής: soul, blues, rock n' roll


4. Οι Manifesto είναι μία παρέα φίλων από την Άρτα, που καρμικά βρέθηκαν όλοι μαζί τον Απρίλιο του 2012 μετά από αρκετά χρόνια για να ενώσουνε τις μουσικές επιρροές τους σε ένα συνοθήλευμα ήχων, σε rock ύφος με progressive στοιχεία και ελληνόφωνο στοίχο. Τώρα μετά από 1 χρόνο οδεύουν πρός την ολοκλήρωση του πρώτου τους album, σίγουρα πρωτότυπο και με πίστη ότι η ελληνική rock σκηνή έχει πολλά ακόμα να προσφέρει.

Είδος μουσικής: Ελληνόφωνο Rock/Progressive rock


5. Οι Polis σχηματίστηκαν τoν χειμώνα του 2011 στην Αθήνα από τον Μπάμπη Νικολάτο(ακουστική κιθάρα, τραγούδι) και τον Βασίλη Γεροδήμο(ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι).Η μουσική των Polis χαρακτηρίζεται ως pop-rock με ελληνικό στίχο όσον αφορά τις δικές τους συνθέσεις, καθώς επίσης και το ρεπερτόριό τους στα live το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια από πολλά είδη, κυρίως όμως pop-rock ύφους... Οι Polis ηχογραφούν το πρώτο κομμάτι τους(Στην Ουσία)τον Σεπτέμβριο του 2012 και γυρίζουν το πρώτο video-clip(για το ίδιο κομμάτι)τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς... Το πρωτότυπο υλικό του group(9 κομμάτια συνολικά)είναι στα σχέδια για ηχογράφηση το επόμενο έτος...

Είδος μουσικής: pop-rock


6. Οι Groovagang Η μπαντα μας ειναι πρωτοεμφανιζομενη στο κοινο. Στο παρασκηνιο βεβαια πειραματιστηκαμε αρκετα χρονια ωστε να κατασταλαξουμε στον ηχο και στην εμφανιση. Ειμαστε "gangsters" και "groova-ρουμε" θελουμε να κανουμε τον κοσμο να χορευει και να περναει εντονες στιγμες μαζι μας

Είδος μουσικής: funk/rock/swing


7. Οι Monostyle. Το 2010 βγήκε το πρώτο μας cd το οποίο ηχογραφήθηκε στο Noisebox Studio στην Πάτρα από το Σάκη Μπάστα.Τα κομμάτια αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο youtube γράφωντας monostyle καθώς και στο jumping fish..Σαν μπάντα έχουμε κάνει πολλά live στην Πάτρα,στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα!!Έχουμε παίξει παρέα με τον Δημήτρη Καρρά και τους Αντίπερα Όχθη,Ρόδες united,Φοίβο Δεληβοριά, Σπύρο Γραμμένο,τους what the funk και τον felipe,τους bleach,τους παρρησία και έχουμε ανοίξει τη συναυλία της Mελίνας Κανά και της Λιζέτα Καλημέρη στην Πάτρα!!!Η μουσική μας δεν χαρακτηρίζεται με κάποια ταμπέλα καθως ο καθένας εχει διαφορετικές επιρροές!

Είδος μουσικής: ελληνόφωνο rock με επιρροές reggae,hip-hop,pop,rock,folk,dub,ska,punk


8. Οι "Ένα Βήμα Μπροστά" σχηματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2001. Έκτοτε, έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως, οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Υπόγεια Ρεύματα, Σπυριδούλα, Ζακ Στεφάνου και μΠάντα Κοάλα, Τάνια Κικίδη, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος και έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές, όπως το Κύτταρο, το Οξυγόνο και ο Σταυρός του Νότου στην Αθήνα. Στο ενεργητικό τους έχουν δύο προσωπικούς δίσκους το "Κίτρινο Φεγγάρι" (2007) και το "Όπου κι αν Πας" (2009).

Είδος μουσικής: ροκ, ποπ-ροκ ελληνόφωνο


9. Bad Signal was formed in April 2012, based in Volos,Greece. The band moves into alternative rock rhythms with English lyrics and influences as "coldplay", "muse","linkin park" and "30 seconds to mars", while combining elements of classic rock, pop and grunge. The band started composing their own songs and in June 2012 the recordings of their first demo began. The demo was released one month later called "Alive EP", having three original compositions of the band. Then the Band participated in several concerts and festivals as The "Summer Rock Meeting" and "Naoussa Rockfest 5" and shared the stage with many artists and bands. Now Bad Signal are preparing for more live performances and the creation of their first album.

Είδος μουσικής: alternative rock


10. Οι Halfnote δημιουργήθηκαν επίσημα το 2011 όμως τα βήματά τους στην Ελληνική μουσική σκηνή είχαν γίνει απο το 2009 με διαφορετικές σαφώς συνθέσεις της μπάντας. Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος, όπου έχει μείνει έτσι από τα τέλη του 2011,αποτελείται από τους Γαβρίλη Παναγιώτη , Κουτσουδάκη Γιάννη και Μητρόπαπα Δημήτρη. Το συγκρότημα διαθέτει δικό του , αυθεντικό υλικό καθώς και κάποιες διασκευές προσαρμοσμένες στον ήχο του συγκροτήματος.Σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, η μπαντα προσπαθεί να δημιουργήσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο,μια αξέχαστη μουσική εμπειρία αφιερώνοντας ένα μέρος του προγράμματος , σε live μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Έχοντας λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ αλλά και σε διάφορες μουσικές σκηνές της περιοχής,με ορόσημο τη νίκη τους στο 6ο Ghost House band festival,οι Halfnote είναι απο τα πλέον ενεργά συγκροτήματα της Αργολίδας. Το 2012, το συγκρότημα κυκλοφορεί την πρώτη του επίσημη δουλειά με 7 κομμάτια στο promo EP "Lies" που ηχογραφήθηκαν στα Delight Studios από τον Chris Zantioti.

Είδος μουσικής: Alternative / Groove rock

www.rockoverdose.gr



ΠΗΓΗ   http://www.athensmagazine.gr/portal/art/articles/42287
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου