Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βόλος: Τεράστια ανησυχία για το φράγμα «Παναγιώτικο»

Βόλος: Τεράστια ανησυχία για το φράγμα «Παναγιώτικο»
Αμεση τεχνική και οικονομική λύση για την αντιμετώπιση του ρήγματος «Παναγιώτικο» που έχει ως αποτέλεσμα την διαρροή 240 κυβικών μέτρων νερού την ώρα (υπολογίζονται στα 5000 κυβικά το 24ωρο) ζητά ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Νοτίου Πηλίου κ. Κων. Λεγάντης μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι ενδεχομένως η διαρροή νερού να μη σχετίζεται με το ρήγμα στο βυθό του φράγματος και να αποδίδεται σε άλλη αιτία, η οποία ήδη διερευνάται.
Στο μεταξύ, νέα αυτοψία στο «Παναγιώτικο» πραγματοποίησε προχθές ομάδα επιστημόνων και ακαδημαϊκών, ειδικών στα φράγματα, οι οποίοι θα αποφανθούν σχετικά με τη διαρροή νερού και το ρήγμα. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας και της έρευνας των ειδικών αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.
Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων είναι ο κ. Θανόπουλος, ο οποίος θα ετοιμάσει την σχετική έκθεση που θα γνωστοποιήσει στην Περιφέρεια. Είναι άγνωστο πότε θα παραδοθεί η έκθεση και η σύνταξη μελέτης για την τεχνική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Όπως τόνισε το έργο –η κατασκευή του οποίου πέρασε από «σαράντα κύματα» και στοίχισε πολλά εκατομμύρια- δεν έχει παραδοθεί επίσημα. «Εχει μεγάλες αστοχίες» είπε προσθέτοντας ότι «είναι ένα έργο αμαρτωλό, αλλά σε κάθε περίπτωση τη ζημιά που υπάρχει πρέπει να αντιμετωπιστεί»



ΠΗΓΗ   http://www.ert.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου