Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πρότυπο τυροκομείο Αρβανίτη της Θεσσαλονίκης!!!!

Φέτα τσαντίλας με Βραβείο Great Taste 3*
Με τρεις διακρίσεις γύρισε από τα καταξιωμένα βρετανικά βραβεία γεύσης Great Taste Awards 2012 (ποιότητα και γεύση) το πρότυπο τυροκομείο Αρβανίτη της Θεσσαλονίκης! Την ανώτατη διάκριση των τριών αστέρων πήρε η ξεχωριστή "φέτα τσαντίλας" του, ενώ με δύο αστέρια τιμήθηκε η "βαρελίσια φέτα Π.Ο.Π." και με ένα η "φέτα Π.Ο.Π.". Οι συνεχείς βραβεύσεις κάθε χρόνο δείχνουν ότι η τυροκομική βιομηχανία Αρβανίτη έχει βάλει ψηλά τον πήχη…Η φέτα τσαντίλας Π.Ο.Π. παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα ζώων ελευθέρας βοσκής της Κεντρικής Μακεδονίας. Στραγγίζεται μέσα σε τσαντίλες, χωρίς τεχνητή πίεση, ενώ δεν γίνονται "εκπτώσεις" στο χρόνο ωρίμανσης. Απλά, μένει να ωριμάσει όσο χρειάζεται για ν' αποκτήσει την επιθυμητή γεύση. Το ίδιο τυρί βραβεύτηκε φέτος και στη δύσκολη Αμερική, στον World Championship Cheese Contest 2012. Η τυροκομική βιομηχανία Αρβανίτη έχει ιστορία πάνω από 30 χρόνια στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και εξάγει μεγάλο μέρος της παραγωγής της.
Στην Αθήνα βρίσκουμε τα προϊόντα της στα ΜΑΚΡΟ Αττικής και στον Μανδραγόρα Δ.Γούναρη 14 τηλ.210 4119467 ενώ σερβίρονται και σε πολλά εστιατόρια.

Αρβανίτης Α.Ε. Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης τηλ. 2310 709559  www.arvanitis.gr



ΠΗΓΗ     http://www.athinorama.gr/ 


 


To Τυροκομείο Αρβανίτη βρίσκεται εγκατεστημένο σε μια συνολική έκταση 20.000 τ.μ. - μόνο στο 10% της έκτασης λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του τυροκομείου, πιστοποιημένου με ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητος ISO 22000 και βιολογική διαχείρηση λυμάτων.
Στο πρόγραμμα των προϊόντων του Τυροκομείου Αρβανίτη υπάρχουν και «ξεχασμένες» παραδοσιακές γεύσεις της πατρίδας μας που επανακυκλοφόρησαν σε ιδιαίτερα ελκυστικές συσκευασίες - όλες διατίθενται είτε στα ράφια των αλυσίδων λιανικής, είτε σε επιλεγμένα σημεία της μαζικής εστίασης περιλαμβάνοντας προϊόντα ιδιαίτερης διατροφικής αξίας όπως Αγελαδινό Τυρί, Ανθότυρο, Ντόπιο Τυρί, Φέτα ΠΟΠ, τα Ποντιακά τυριά Γαής και Πλεξούδα, Κατσικίσιο Τυρί Χαλκιδικής, Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλοτύρι Αγελαδινό ρόδα, Κεφαλοτύρι Πρόβειο, Μανούρι Π.Ο.Π., Μυζήθρα, Ορεινό Ημίσκληρο, Σαγανάκι, Καπνιστό Τυρί Θεσσαλονίκης, Σουλουγούνι, Φρέσκο Τυρί Τσαντίλας και Κατσικίσιο Τυρί Τσαντίλας Παραδοσιακό.
Τα προϊόντα του Τυροκομείου Αρβανίτη εξάγονται σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ξένων χωρών μεταξύ των οποίων Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία, Βέλγιο, Καναδάς, Ιαπωνία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελβετία και καλύπτουν το 25% περίπου της συνολικής παραγωγής – το πρώτο πεντάμηνο του 2012 παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 20% χάρις στις συνεχείς επενδύσεις στην γραμμή παραγωγής ελληνικής φέτας!


Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο που τα διάφορα προϊόντα του Τυροκομείου Αρβανίτη τα οποία αποτελούν αυθεντικές «δημιουργίες» με ευαισθησία, μεράκι και υψηλή ποιότητα, συγκεντρώνουν συνεχώς πλήθος βραβείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – μόνο το τελευταίο δωδεκάμηνο:
·         Η ομάδα του ΒΗΜΑgourmet επέλεξε για το 2011 το «Φρέσκο τυρί Τσαντίλας Αρβανίτη» ανάμεσα στα 100 καλύτερα ελληνικά προϊόντα
·         Στο 3ο  Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού (Οκτώβριος 2011) το Τυροκομείο Αρβανίτη απέσπασε 8 διακρίσεις – περισσότερες από οποιοδήποτε τυροκομείο της χώρας μας.
·         Στον φετινό Παγκόσμιο Διαγωνισμού Τυριού που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών (Μάρτιος 2012) το Τυροκομείο Αρβανίτη απέσπασε ένα χρυσό (Φέτα Αρβανίτη) και ένα αργυρό μετάλλιο (Ντόπιο τυρί Νοεοχωρούδας) ανάμεσα σε 2.502 συμμετοχές από 24 χώρες του κόσμου! 


dy/>

1 σχόλιο: