Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δείτε τη Θεσσαλία από ψηλά



Εξαιρετικές αεροφωτογραφίες από όλη την Ελλάδα και τη Θεσσαλία φιλοξενεί ο ιστότοπος airphotos.gr.
Πρόκειται για μια πολύ καλή εργασία των Θανάση Αθανασιάδη και Γιάννη Μαδεμλή δημιουργών της ιστοσελίδας, που προβάλλει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την άγνωστη στους πολλούς αλλά πανέμορφη όψη από ψηλά της πατρίδος μας, συγκεντρώνοντας και αναδημοσιεύοντας αεροφωτογραφίες από δικτυακούς τόπους πιλότων-ερασιτεχνών φωτογράφων που παραχωρούνται ευγενικά.
Όλες οι φωτογραφίες αναφέρονται σε ελληνικά τοπία (πόλεις, χωριά, όρη, ποταμοί, λίμνες, αξιοθέατα), είναι ερασιτεχνικές λήψεις και δεν προορίζονται για εμπορική εκμετάλλευση.
Πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αεροπορικούς ιστοτόπους στην Ελλάδα με θέμα τί άλλο, την συλλογή φωτογραφιών κάθε γωνιάς της Ελλάδας όπως αυτή φαίνεται από ψηλά . Αν δεν το έχετε ήδη κάνει αξίζει σίγουρα να την επισκεφθείτε.
Μπορείτε να κλικάρετε στον χάρτη που θα βρείτε στην κεντρική σελίδα τον Νομό της Ελλάδας που σας ενδιαφέρει ή μπορείτε να κλικάρετε στις πολλές και διαφορετικές κατηγορίες φωτογραφιών που βρίσκονται επάνω στην μπάρα..
Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται απαραιτήτως από το όνομα του λήπτη που συνήθως είναι πιλότοι της Γενικής αεροπορίας.
Επίσης μπορείτε να δείτε την σελίδα τους ''Η Ελλάδα από ψηλά'' στο facebook με πάρα πολλές αναρτήσεις εναέριων φωτογραφιών καθημερινά και που αισίως έχει φτάσει να μετράει περισσότερους από 17.500 φίλους www.facebook.com
Δείτε πως φαίνονται από το αεροπλάνο πόλεις και χωριά, βουνά, ποτάμια και πολλά αξιοθέατα.
Για τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας επιλέξαμε δύο φωτογραφίες (στις παρενθέσεις τα ονόματα των φωτογράφων), για τον καθένα, με χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς.
Nομός Λάρισας
Ολυμπος (Κυπριανός Μπίρης)
Λάρισα (Ιωάννης Καρακασίδης)
Νομός Μαγνησίας
Λιμάνι Βόλος (Γρηγόριος Οικόνομου)
Πλατανιάς Πηλίου (Κώστας Ρωσσίδης)
Νομός Τρικάλων
Μετέωρα Καλαμπάκα ( Γ. Μαδεμλής - Δ.Αθανασίου)
Τρίκαλα (Κώστας Τάκος)
Νομός Καρδίτσας
Καρδίτσα (Κυριάκος Μπίρης)
Λίμνη Πλαστήρα (Γρηγόριος Οικονόμου)


ΠΗΓΗ   http://www.thessalianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου