Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε - Βιομηχανία παραγωγής προϊόντων τομάτας

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε πριν από 96 χρόνια από τον Δημήτριο Νομικό και ήταν η πρώτη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων τομάτας στα Βαλκάνια. Η λειτουργία της ξεκίνησε το 1915 στην Σαντορίνη, που σήμερα, είναι ένας παγκοσμίως διακεκριμένος τουριστικός προορισμός.
Τρεις γενεές αργότερα η εταιρία συνεχίζει να ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων τομάτας για βιομηχανική, λιανική και foodservice χρήση. Είναι κατά βάση εξαγωγική και συνεχίζει να είναι 100% οικογενειακή. Είναι η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργασίας προϊόντων τομάτας στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ο τζίρος της αγγίζει τα
60 εκ ευρώ και το 80% του τζίρου της προέρχεται από εξαγωγές.
Κατά την τελευταία δεκαετία της ζωης της η εταιρεία διπλασίασε το μέγεθος της μέσω συμμετοχών και εξαγορών. Συγκεκριμένα : Το Μάιο του 2003 η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτου της εταιρίας Merko Gida SanayiVeTicaret A.S, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας τομάτας στην Τουρκία.
Τον Ιανουάριο του 2007 εξαγόρασε την ελληνική θυγατρική της H.J. Heinz LTD, "ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε." και έτσι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οίκους επεξεργασίας τομάτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ

Η Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.-ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε. διαθέτει δύο τελευταίας τεχνολογίας εργοστάσια στην Κεντρική Ελλάδα, σε περιοχές επιλεγμένες και ιδανικές για την καλλιέργεια της τομάτας.
Το εργοστάσιο της ΚΩΠΑΪΣ βρίσκεται 95 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών, στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
Το εργοστάσιο της Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ βρίσκεται 250 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών, στον Δομοκό Φθιώτιδος.
Κάθε μία από τις δύο αυτές μονάδες έχει ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας νωπής τομάτας που ξεπερνά τους 3.500 τόνους ανά 24 ώρες και μπορεί να επεξεργαστεί πάνω από 180.000 τόνους τομάτας ανά σαιζόν. Κατά την διάρκεια της παραγωγικής περιόδου της ντομάτας που ξεκινά περίπου τέλη Ιουλίου και τελειώνει περίπου τέλος Σεπτεμβρίου, τα εργοστάσια λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα και επεξεργάζονται περίπου 40% της συνολικής ποσότητας ελληνικής τομάτας που προορίζεται για μεταποίηση.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ/ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε. ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων τομάτας σε συσκευασίες κατάλληλες για βιομηχανική χρήση καθώς και για χρήση από αλυσίδες μαζικής εστίασης,. Παράλληλα, παράγει και συσκευάζει προϊόντα για κορυφαίες μάρκες λιανικής πώλησης καθώς και για ιδιωτικές ετικέτες των σούπερ μάρκετ. Η παραγωγή βασίζεται σε σύστημα HACCP που καλύπτεται από ISO 9001 και BRC πιστοποιήσεις.
Ταυτόχρονα με μία εκτεταμένη σειρά εξειδικευμένων προϊόντων τομάτας η εταιρία παράγει προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένους πελάτες και που είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.
Κανένα συντηρητικό ή τεχνητό χρώμα δεν χρησιμοποιείται κατά την επεξεργασία των προϊόντων μας και όλα τα συστατικά προέρχονται από εγκεκριμένους προμηθευτές και έχουν αυστηρές προδιαγραφές.
Όλες οι μονάδες προϊόντος διαθέτουν επισήμανση με μοναδικό κωδικό και μπορούν να ταυτοποιηθούν με ανίχνευση που φτάνει μέχρι τον αγρότη.
ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Κατά την διάρκεια των χρόνων η εταιρία έχει αναπτύξει κατάλληλες αγρονομικές υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίσει την σωστή καλλιέργεια των χωραφιών και την καταλληλότητα της εισερχόμενης πρώτης ύλης. Πιστοποιημένοι GMO-free σπόροι διαφορετικών ποικιλιών/υβριδίων χρησιμοποιούνται ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συγκομιδή και τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τομάτας. Η Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ/ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε. έχει αναπτύξει μία πολύ αυστηρή λίστα ώστε να ανταποκρίνεται στα παγκόσμια όρια καταλοίπων εντομοκτόνων.
ΠΕΛΑΤΕΙΑ

Για περισσότερα από
40 συναπτά έτη είμαστε επιτυχημένοι πανευρωπαϊκοί προμηθευτές των απαιτητικότερων εταιρειών στον χώρο του τροφίμου όπως: H.J.Heinz (Europe), Unilever companies (Europe), Master Foods (Europe), Nippon Del Monde (Japan), General Mills (Europe- USA), Marks and Spencer (UK) , Pizza Hut (Europe-Russia-Africa) , Domino's (Europe -UAE- Africa), Sbarro (Europe- Africa), Delhaize Group (Greece), Colruyt supermarkets (Belgium), United Nordic, ICA (Scandinavia).
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Πιστεύουμε στα προϊόντα τομάτας καθώς και στις μακρόχρονες επαγγελματικές συνεργασίες. Γι'αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην επεξεργασία τομάτας και να δυναμώνουμε την θέση μας στον τομέα μας μέσα από μακρόχρονες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες στον χώρο της επεξεργασίας και παγκόσμιους παίκτες στον τομέα του τροφίμου.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες χρειαστείτε επισκεφθείτε το www.dnomikos.gr η στείλτε ε-μαιλ στο: info@dnomikos.gr

Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ. - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΡΙΝΑ, Λεωφ. Κηφισίας 32, 15125 Μαρούσι,

Τηλ.: +30 210 6858820, Fax: +30 210 6891106

ΕΡΓ/ΣΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ: 350 10 Δομοκός,

Τηλ.: +30 22320 31411, +30 22320 31403, +30 22320 31440, Fax: +30 22320 31400

ΕΡΓ/ΣΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ: 320 01 ΑΛΙΑΡΤΟΣ, Ελλάς,

Τηλ. :+30 22680 29250 FAX: +30 22680 29260
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου