Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η DIGEA εκπέμπει απ το ΔΟΒΡΟΥΤΣΙ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ


Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έφτασε και στην κεντρική Θεσσαλία! Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας μέσω του παρόχου Digea. Από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, η κεντρική Θεσσαλία βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 400.000 κατοίκους των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας. Το αναλογικό σήμα των συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι», σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εκπομπής του Πηλίου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος  χρειάζεται να γνωρίζετε τα παρακάτω:
1. Εάν η τηλεόραση τους δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, για να μπορέσουν να λάβουν το ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστούν με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσουν στην παλιά τους συσκευή.
2. Θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 29 (538 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
3. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξουν την παλιά τους συσκευή.
4. Οι αποκωδικοποιητές μπορούν να είναι:
α) SD (Standard Definition) με έξοδο SCART ή RCA ή χωρίς HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις – “κουτιά”).
β) HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma/ LED (επίπεδες τηλεοράσεις).
5. Στην περίπτωση που κάποιος τηλεθεατής λαμβάνει ήχο χωρίς να λαμβάνει εικόνα, είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG2 και θα χρειαστεί να εφοδιαστεί με αποκωδικοποιητή MPEG4 για τη λήψη του ψηφιακού σήματος.


πηγη   mrelectro.g
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου