| Οδηγός για το τσιπουράδικο | ||
Τα τσιπουράδικα είναι ανοικτά μεσημέρι και βράδυ εκτός από ορισμένα που είναι μόνο μεσημέρι. Αξίζει να τα ψάξετε. Γνωρίστε όλη την ιεροτελεστία Απλά δείχνεις με το χέρι πόσα τσίπουρα θέλεις (όσα δηλαδή και τα άτομα της παρέας). Εσύ δεν επεμβαίνεις. Οι συνήθως ψαρομεζέδες και οι διάφοροι άλλοι μεζέδες από πατάτα ψημένη και μελιτζάνα μέχρι σαγανάκι συνοδεύουν κάθε παραγγελία τσίπουρου. Χταποδάκι, τουρσί, μελιτζάνα, πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποκεφτέδες, γαύρο στο αμπελόφυλλο, μύδια, μυδοπίλαφο, καβούρια, κυδώνια, μπρεσκοουρές, πατάτα ψητή, τσίρο, κολιό, σαρδέλα, σαλάχι τηγανιτό, καπνιστό σκουμπρί, γεμιστό καλαμάρι, γαρίδες σαγανάκι, σουβλάκι θαλασσινών, σουπιές ψητές με σκόρδο, πατζαροσαλάτα με σκορδαλιά και καρύδια, καραβίδα κ.ά. (δεν κατόρθωσε κανείς να γευθεί όλους τους μεζέδες ενός τσιπουράδικου) Έτσι θα παραγγέλνετε ολόκληρο το μπουκάλι με τσίπουρο Συνήθως έρχονται αργά. Φούσκες, μπρεσκοουρές, μελάνι χταποδιού σοταρισμένο με βούτυρο. |
πηγη diaskedasi.gr ............παιδιά με μέτρο το ποτό. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου