Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Συνελήφθη ο Μλάντιτς


Τη σύλληψη στη Σερβία του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τάντιτς κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
«Εκ μέρους της Δημοκρατίας της Σερβίας είμαι σε θέση να ανακοινώσω τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς. Η διαδικασία έκδοσης βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τάντιτς.
«Σήμερα έληξε μία δύσκολη περίοδος της ιστορίας μας», υπογράμμισε, δηλώνοντας περήφανος για την επιχείρηση των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Τάντιτς απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη του Τάντιτς, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί σχετική έρευνα, η οποία θα εξετάσει επίσης γιατί η σύλληψη δεν έγινε νωρίτερα.

Η συνεργασία της Σερβίας στη σύλληψη του Μλάντιτς «επιβεβαιώνει την ενίσχυση της αξιοπιστίας της Σερβίας στη διεθνή κοινότητα», όπως είπε ο Τάντιτς.

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε διεθνή και σερβικά ΜΜΕ σχετικά με τη σύλληψη άνδρα που έμοιαζε πολύ με το Μλάντιτς.
Η Σερβία είχε δεσμευθεί ότι θα έκανε ό,τι είναι δυνατό για να συλλάβει τον Μλάντιτς, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή της στην ΕΕ.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου