Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ - Του Ηλία Θεοδωρόπουλου.

image

Πολλές οι ελπίδες έναν χρόνο πριν και λίγες οι πράξεις οι οποίες όμως δυστυχώς έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.
Μια χώρα πεπεισμένη η οποία θα αλλάξει και θα πάει προς πιο φωτεινά μονοπάτια από άποψη οικονομίας και κοινωνίας. Μια χώρα η οποία για ακόμα μια φορά πείστηκε πως θα μπορέσει με την ψήφο της να διώξει το παλιό και να φέρει το καινούργιο.Ή τουλάχιστον έτσι έμαθε να ακούει πως θα γίνει.
Όμως φτάσαμε με τα πολλά στο σήμερα,το οποίο σήμερα βρίσκει την Ελλάδα ίσως σε μια από τις χειρότερες στροφές της σύγχρονης ιστορίας της.Η ανάπτυξη που υποσχόταν η κυβέρνηση πως θα μοιράζει έχει γίνει φτώχεια,συσσίτια, φόροι και μειώσεις εισοδημάτων.Όχι πώς αυτά δεν υπήρχαν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις,απλώς η σημερινή υποσχόταν με περίσσια άνεση όλα τα παραπάνω χωρίς πλήρως να έχει υπολογίσει,έως και καθόλου,την καταστροφή όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου μέχρι πέρσι.
Οι χώρες κλείνουν τα σύνορα τους με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μένει σιγά σιγά μόνη της στο να αντιμετωπίζει το προσφυγικό και όλο αυτό το μεταναστευτικό κύμα.Είναι βαθιά η κρίση ανθρωπισμού ολόκληρης της Ευρώπης και μοιάζει αδίστακτη μπροστά σε όσους μένουν άνθρωποι σε τέτοιους καιρούς.Ο ελληνικός λαός μοιάζει ήρωας για νόμπελ σχετικά με την εθελοντική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κυβέρνηση να τον υποστηρίξει αυτόν τον λαό.Όχι μόνο στο προσφυγικό,αλλά και γενικότερα στην κοινωνική και οικονομική κρίση που περνά.
Σαρκοφάγα πολιτικά όντα πλέον υπάρχουν και κυβερνούν έναν λαό ο οποίος προσπαθεί πλέον μόνος του  να σώσει τη ζωή και το μέλλον του όπως μπορεί,καθώς επίσης και τον συνάνθρωπό του όποτε και όπως μπορεί.
Οι γάτες έχουν αντικαταστήσει πλέον τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο και η ανούσια πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε έχει φτάσει σε ένα σχεδόν μόνιμο επίπεδο, με το χειρότερο να είναι πως δεν υπάρχει και ουσιαστική άσκηση αντιπολίτευσης.Ο ισχυρισμός αυτός δεν βασίζεται σε λόγια του αέρα, αλλά σε ένα γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει ίσως το πόσο νοσεί η ελληνική πολιτική σκηνή.
Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο πίσω με το ημερολόγιο να δείχνει μήνα Άυγουστο.Τούτο το μήνα ήταν λοιπόν που σύσσωμα τα κόμματα σχεδόν, ψήφισαν όλα αυτά τα οποία τώρα κατακρίνουν και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως θέλει να περάσει στο ασφαλιστικό.Τα ξέραν όλοι και τα ψήφιζαν τα νομοσχέδια και τα κατά τόπους άρθρα από τότε τα οποία σε γενικές γρααμμές έρχονταν από το τρίτο Μνημόνιο. Τώρα όμως κάνουν σαν να μην γνώριζαν τίποτα.
Λυπάμαι ειλικρινά για την όλη καρεκλοφαγική ροπή όλου του πολιτικού κόσμου. Καλή σας συνέχεια.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου