Ο Φεσάλ και ο Μοχάμεντ, από τη Συρία και την Αίγυπτο αντίστοιχα, φορούν μπλε γάντια που φτάνουν μέχρι τους ώμους τους. Οι χώρες καταγωγής τους έχουν παράδοση στο χαλβά, και έτσι βουτάνε με μαεστρία σχεδόν ολόκληρα τα χέρια τους μέσα στο μεγάλο μπασίμι, το οποίο περιέχει περίπου 75 κιλά ζεστό χαλβά. Με το χέρι ζυμώνεται ο χαλβάς και μετά μπαίνει σε καλούπια και ταπεράκια για να συσκευαστεί. Ολοι οι χαλβάδες Αργουδέλη ζυμώνονται με τα χέρια, γι’ αυτό και έχουν αυτή την ινώδη, μαστιχωτή υφή. Κρατάει την παράδοση η οικογένεια Αργουδέλη στα Καμίνια, και ας έχει μεγαλώσει η επιχείρηση, και ας έχουν περάσει σχεδόν 97 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε.
Μετά τη Μυτιλήνη, τη Μύκονο, τη Σύρο και την Τήνο, η οικογένεια βρέθηκε στις αρχές του αιώνα στον Πειραιά. Ξεκίνησαν και εκεί να φτιάχνουν λουκούμια και γλυκά του κουταλιού και το 1919 χτίζεται το εργαστήριο όπου φτιάχνουν χαλβά και ταχίνι.
Πού βρίσκουμε το χαλβά
Στο εργαστήριο: Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια.
Στο πρατήριο: Δ. Γούναρη 21-23 (Στοά Πολίτου), Πειραιάς.
Οnline στο ebloko.gr και σε πολλά σημεία πώλησης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.kathimerini.gr/854120/article/gastronomos/agora/100-xronia-xalvadopoioi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου