Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

5ο Φεστιβάλ Φιστικιού: Η μεγάλη γιορτή της Αίγινας

Με όλες τις δυνάμεις του κοινωνικού ιστού της Αίγινας ενωμένες, σε μια έξαρση εθελοντικής προσφοράς και αυταπάρνησης, ξεκινάει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού.

Η έλλειψη οικονομικών πόρων και η δυσκολία προσέλκυσης χορηγών, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, φαίνεται πως τελικά εμψύχωσε την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της, χάρη στην ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα της προέδρου της κυρίας Φλώρας Αλυφαντή, παρέσυρε το ανθρώπινο δυναμικό της Αίγινας να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του νησιού.

Οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού ξεκινούν την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 22 του μηνός, ενώ από τον Ιούλιο πραγματοποιούνται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας στην Αίγινα ένα κλίμα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Παράλληλα, ακόμη και μετά τη λήξη του Φεστιβάλ, ακολουθούν δύο μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 η «11η Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία » με τη συμμετοχή του Δήμου Αίγινας στην Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία του Συλλόγου Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην Αυλή Λαογραφικού Μουσείου «Μια ζωή σε ασπρόμαυρο καρέ». Η Αίγινα των διακοπών του΄60 μέσα από τα κινηματογραφικά καρέ της εποχής αναβιώνει σε μια επιθεώρηση από την νεανική θεατρική ομάδα της Αίγινας.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ   http://www.iefimerida.gr/news/121780/5ο-φεστιβάλ-φιστικιού-η-μεγάλη-γιορτή-της-αίγινας
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου