Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου, στην Κάλυμνο.

H μεγαλύτερη σημαία στο κόσμο – Ελληνική- (500τμ – 30χ16μ. και βάρους 150 κιλά!!!) βρίσκεται στην Κάλυμνο..Παραχωρήθηκε από την Ζάκυνθο στην Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου. Βέβαια δεν έχει σημασία το μέγεθος της σημαίας, αλλά η αγάπη προς αυτήν και την Πατρίδα μας την πολύπαθη Ελλάδα.

Οι Ελληνορθόδοξοι Καλύμνιοι ακρίτες, έχουν αγάπη και για την Ορθοδοξία μας και για την Ελλάδα μας και δίδουν την δική τους απάντηση σε πολλούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Συγχαρητήρια στον Νικόλα Μαμαχα, αυτον που πάλεψε για αυτήν την σημαία να έλθει στο νησί μας και στον Άγγελο Ολυμπιτη (ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΚ)που κρεμάστηκε η σημαία μας.
Σημειώνεται ότι η σημαία παραχωρήθηκε εντελώς δωρεάν, και ενώ είχε προγραμματιστεί να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου , αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.


Σχόλιο του Ιερέα Παντελεήμων Γιανννικούρη
Οι Ελληνορθόδοξοι Ακρίτες ξέρουν να τιμούν και την Πατρίδα τους και το Εθνικό σύμβολο της, Την γαλανόλευκη σημαία της, την αιματοβαμμένη με το αίμα των αγωνιστών της Ελευθερίας της, χωρίς ανταλλάγματα … κι ας τους πονά. Δηλώνουν την παρουσία τους απέναντι σε αυτούς που την αιματοκύλισαν και την επιβουλεύονται ακόμα, δίδοντας μήνυμα σε όλους, ελπίδας στους απανταχού Έλληνες, αντίστασης σε εχθρούς και προπάντων τρόμου σε … Εφιάλτες και Πηλιους Γουσιδες …. !!!!!



ΠΗΓΗ   http://stergiog.wordpress.com/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου