Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Στο… ψυγείο λόγω οικονομικών ο Sentra FM

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Sentra Fm ενημερώνει πως πλέον ο σταθμός θα εκπέμπει ηχογραφημένο πρόγραμμα που θα είναι κυρίως μουσικό. Θα έχει λίγες εκπομπές και αθλητικά δελτία κάθε μισή ώρα. Ο λόγος της αλλαγής είναι καθαρά οικονομικός.

Την πιο δύσκολη περίοδο από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στον… αέρα διανύει το τελευταίο διάστημα ο Sentra Fm. Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των απολύσεων που υπήρξαν, οι εργαζόμενοι άκουσαν σήμερα από επίσημα στόματα να τους ανακοινώνουν πως ο σταθμός ουσιαστικά… παγώνει!

Δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα είναι κυρίως μουσικός, ενώ θα υπάρχουν λίγες ζωντανές εκπομπές και οι υπόλοιπες θα είναι μαγνητοφωνημένες. Πρόκειται ασφαλώς για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, που δείχνει ξεκάθαρα πως το πρόβλημα στα ΜΜΕ είναι τεράστιο.

Η ανακοίνωση του σταθμού

Ο Sentra Fm εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ομίλου, με την οποία γνωστοποιεί τις κινήσεις του, αλλά και τους λόγους, με κυριότερο το οικονομικό πρόβλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: Η εταιρεία «N.S.P. RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» αναφορικά με το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra 103,3 ανακοίνωσε τα εξής:

«Η εταιρεία «N.S.P. RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού “SENTRA FM 103,3”, ανακοινώνει με την παρούσα την απόφασή της κατά την οποία από 4/4/2012 ο ραδιοφωνικός σταθμός θα εκπέμπει κυρίως ηχογραφημένο πρόγραμμα μουσικού περιεχομένου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της ανωτέρω απόφασης είναι οικονομικοί. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σταθερά ζημίες μεγάλου ύψους, κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της μεταβολής του νομοθετικού καθεστώτος που αφορά τη διαφήμιση υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων».

Για την Εταιρεία

Θωμάς Σιωζόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος».

Αντίδραση από τις Ενώσεις

Άμεση ήταν και η αντίδραση από τις «Ενώσεις», οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αλλαγή από ενημερωτικό σε μουσικό, που πάει να περάσει ο Sentra Fm.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, μπροστάν στην τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων» που ακολουθεί ο όμιλος Μπόμπολα και τις νέες απολύσεις που πραγματοποίησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», αλλά και στην ανακοίνωση του ότι από αύριο ο ραδιοφωνικός σταθμός «Sentra FM» θα εκπέμπει κυρίως ηχογραφημένο πρόγραμμα μουσικού περιεχομένου και συνεπώς εντελώς παράνομα και αυθαίρετα θα μετατραπεί ο χαρακτήρας του σταθμού από ενημερωτικό σε μουσικό, με αποτέλεσμα την απειλή κατάργησης των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας, αποφάσισαν κατ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων τους, την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφώνου που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM από τις 19:00μ.μ. της Τρίτης 3 Απριλίου 2012 έως τις 06:00π.μ. της Τετάρτης 4 Απριλίου 2012.

Ζητώντας

*Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.

* Τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra FM ως αθλητικού ενημερωτικού και την μη μετατροπή του χαρακτήρα του από ενημερωτικό σε μουσικό και

* Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας».



http://www.tsantiri.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου