Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κυπελλούχος Αγγλίας η Τσέλσι, με νίκη 2-1 επί της Λίβερπουλ (βίντεο)

Για 7η φορά στην ιστορία της και 4η τα τελευταία 6 χρόνια, η Τσέλσι στέφθηκε κυπελλούχος Αγγλίας. Στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ.

Παρουσία 90.000 θεατών, που γέμισαν το Γουέμπλεϊ, ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Το γκολ του Ραμίρες στο 11ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους, οι οποίοι χωρίς να είναι καλύτεροι από τους «κόκκινους» στο διάστημα αυτό ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 52ο λεπτό με τον Ντιντιέρ Ντρογκμπά, μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη κι αυτή ήταν η Λίβερπουλ. Το συγκρότημα του Κένι Νταλγκλίς μείωσε με τον Κάρολ στο 64΄ κι έχασε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσει. Στο ημίωρο που ακολούθησε οι «κόκκινοι» σφυροκόπησαν την εστία του Τσεχ και στο 82ό λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να στείλουν τον τελικό στην παράταση. Η κεφαλιά του Κάρολ έστειλε τη μπάλα προς την εστία κι ενώ ο σέντερ φορ της Λίβερπουλ και οι συμπαίκτες του είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν, ο Τσεχ «απογειώθηκε» και με τη συμβολή του οριζόντιου δοκαριού χάρισε το Κύπελλο στην Τσέλσι. Οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά ακόμη κι από το τηλεοπτικό ριπλέι δεν φαίνεται ακριβώς εάν έγινε κάτι τέτοιο.

Η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο, «έσωσε την χρονιά» στην Αγγλία και θα επιδιώξει στις 19 Μαΐου να κάνει το ίδιο και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου




Read more: http://atithaso.blogspot.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου